De ce ne ajută cafeaua să slăbim

308
3
De ce ne ajută cafeaua să slăbim - cafeaslabire-1418055110.jpg

Articole recomandate

Cafeaua poate preveni obezitatea, cel puțin asta arată un studiu recent efectuat de cercetătorii americani, care au identificat un compus chimic din această băutură ce poate ajuta la combaterea unora dintre consecințele creșterii în greutate. Potrivit http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie, oamenii de știință de la Universitatea din Georgia, Statele Unite, au descoperit că acidul clorogenic, care se găsește în cafea, a redus semnificativ rezistența la insulină și acumularea de grăsimi în ficatul animalelor de laborator hrănite cu alimente bogate în grăsimi. Cobaii au avut, timp de 15 săptămâni, o dietă foarte bogată în grăsimi, perioada în care cercetătorii le-au administrat, prin injecții, o soluție care conținea acid clorogenic, de două ori pe săptămână. De asemenea, savanții au mai descoperit că acidul clorogenic a fost eficient nu numai în prevenirea creșterii în greutate, ci a ajutat și la menținerea unui nivel normal al glicemiei și a unei stări bune a sănătății ficatului. "Studiile anterioare au arătat că printre beneficiile consumului de cafea se numără scăderea riscului de instalare a unor boli cronice ca diabetul de tip II și afecțiunile cardiovasculare. Cercetarea noastră merge mai departe, căutând să identifice beneficiile asociate acestui compus chimic (acid clorogenic, n.r.) care se găsește din abundență în cafea, dar și în fructe și legume că merele, perele, roșiile și coacăzele", a declarat Yongjie Mă, de la Universitatea din Georgia.

De reținut! Acidul clorogenic este un antioxidant puternic care reduce inflamațiile. Și cum o serie de dovezi arată că bolile legate de obezitate sunt cauzate de inflamarea cronică, deci dacă putem controla acest aspect, putem reduce unele dintre efectele negative ale câștigării excesive în greutate, susțin cercetătorii, care atrag totuși atenția că acidul clorogenic nu este un tratament în sine pentru obezitate. Însă cu o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice, se poate profita și de aceste calități ale cafelei pentru a reduce riscurile asociate obezității.

Comentează știrea

admirator
9 decembrie 2014
si

cafeaua solubila? sau doar boabele de cafea proaspat rasnite? cata cafea trebuie sa bei, pentru a obtine efectul injectiilor cu acid ... concentrat? ce fac hipertensivii?

elena
28 decembrie 2014
job

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Dan
3 noiembrie 2017
Cafea verde

Eu folosesc pentru a ma scadea in greutate suplimentul Green Coffee Plus. Il folosesc de cateva zile si am dat jos 1 kg!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Dieta cu ouă de prepeliță
Marţi, 02 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Ceai sau cafea?
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Dieta de toamna-iarnă
Marţi, 11 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cea mai scurtă cale spre slăbire
Pagina a fost generata in 2.211 secunde