Cu ce te hrănești de post, fără să te îngrași
Articole recomandate
Se spune, și pe bună dreptate, că persoanele care țin post riscă să ia în greutate din cauză că alimentele potrivite acestui regim alimentar sunt de multe ori foarte bogate în carbohidrați, lucru care cere o atenție deosebită și urmarea câtorva reguli simple pentru a menține silueta dorită. Iată ce ar trebui să faceți pentru a reuși să vă mențineți silueta suplă și în această perioadă, potrivit eva.ro/dietafitness/nutritie:
1. Primul aspect la care persoanele care țin post trebuie să fie atente este cantitatea de mâncare din farfurie sau alimentele pe care, de multe ori, din tot felul de motive, le consumă pe fugă. Mai ales că foarte multe feluri de mâncare de post conțin zahăr în compoziție, iar consumul de cantități mai mari din aceste alimente poate duce nu numai la îngrășare, ci și la apariția, în timp, a unor probleme de sănătate.
2. Un alt element important este reprezentat de orele la care se servește masa. Cel mai indicat este ca fiecare să respecte un program fix al meselor principale, iar cina să nu fie luată mai târziu de ora 19.30.
3. Un alt factor de risc îl reprezintă alimentele procesate industrial, în perioada postului, dar nu numai, fiind indicat ca oamenii să aleagă produse cât mai simple, cât mai puțin procesate. Totul, din cauză că un produs, cu cât este mai complex din punct de vedere al procesării industriale, cu atât este mai bogat din punct de vedere caloric, iar, uneori, și mai toxic pentru organism.
IMPORTANT! Specialiștii în nutriție recomandă o dietă de post bogată în legume și fructe de sezon, dar și în cereale și fructe oleaginoase. Dacă se respectă această recomandare, nu se vor produce nici dezechilibre metabolice sau de altă natură, nici de greutate.
1. Primul aspect la care persoanele care țin post trebuie să fie atente este cantitatea de mâncare din farfurie sau alimentele pe care, de multe ori, din tot felul de motive, le consumă pe fugă. Mai ales că foarte multe feluri de mâncare de post conțin zahăr în compoziție, iar consumul de cantități mai mari din aceste alimente poate duce nu numai la îngrășare, ci și la apariția, în timp, a unor probleme de sănătate.
2. Un alt element important este reprezentat de orele la care se servește masa. Cel mai indicat este ca fiecare să respecte un program fix al meselor principale, iar cina să nu fie luată mai târziu de ora 19.30.
3. Un alt factor de risc îl reprezintă alimentele procesate industrial, în perioada postului, dar nu numai, fiind indicat ca oamenii să aleagă produse cât mai simple, cât mai puțin procesate. Totul, din cauză că un produs, cu cât este mai complex din punct de vedere al procesării industriale, cu atât este mai bogat din punct de vedere caloric, iar, uneori, și mai toxic pentru organism.
IMPORTANT! Specialiștii în nutriție recomandă o dietă de post bogată în legume și fructe de sezon, dar și în cereale și fructe oleaginoase. Dacă se respectă această recomandare, nu se vor produce nici dezechilibre metabolice sau de altă natură, nici de greutate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Marţi, 28 Octombrie 2014
Vineri, 28 Noiembrie 2014
Duminică, 09 Noiembrie 2014
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Luni, 13 Octombrie 2014
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Luni, 25 August 2014