Din secretele Dietei Mayo

186
Din secretele Dietei Mayo - dietamayo-1414428027.jpg

Articole recomandate

Înainte de a te apuca de orice fel de regim alimentar, nutriționiștii sunt de părere că ar trebui să culegi informații și despre originile acelei diete. Totul, din cauză că unele diete sunt alcătuite după multă trudă, după cercetări solide, iar altele sunt doar ideile cuiva ce se îmbogăți prin promisiuni care nu pot fi îndeplinite. 
Când vine vorba de dieta Mayo, potrivit Unica.ro, numele din spate este cel al uneia dintre cele mai respectabile organizații medicale din lume. Clinica Mayo aduce împreună medici, cercetători și experți medicali pentru educație, cercetare și tratament. A fost fondată în 1863 și a tratat 6 milioane de oameni până în prezent. Este un semn bun faptul că dieta Mayo poartă numele acestei clinici deoarece acest lucru denotă faptul că experții au dezvoltat această dietă prin cercetare și experiență iar clinica nu și-ar risca reputația dacă nu ar fi sigură de rezultate.
Cum funcționează dieta Mayo
Dieta Mayo nu este doar un regim, ci și un stil de viață. Aceasta nu ne încurajează numai spre alimente mai bune, ci și spre un stil de viață mai sănătos. Chiar dacă există două stadii, nu este un regim care are cicluri repetitive (de genul "6 săptămâni da, una nu"). Vei avea parte de un stadiu de două săptămâni de "lose it" (pierde-o) și cea de-a doua etapă, "live it" (trăiește-o).
În primele două săptămâni, poți pierde 5 kilogame. Cum? Trebuie să elimini 5 obiceiuri proaste din viața ta:
Luarea meselor în fața televizorului.
Luarea de gustări care presupun orice altceva în afară de fructe și legume.
Consumul excesiv de carne.
Consumul excesiv de alimente ce conțin zahăr.
Mesele la restaurant (dacă acest lucru implică încălcare uneia din regulile de mai sus).
Cel care ține regimul trebuie să înlocuiască aceste obiceiuri proaste cu 5 obiceiuri sănătoase:
Mișcarea și exercițiile. Micul dejun consistent. Consumul de multe fructe și legume. Consumul de cereale integrale. Consumul de grăsimi sănătoase, cum ar fi cele mono-saturate. După trecerea primelor două săptămâni, este momentul pentru cea de-a două etapă care trebuie adoptată permanent. În această fază, cel care ține regimul trebuie să își mențină greutatea prin respectarea piramidei alimentelor oferită de clinica Mayo și prin exerciții fizice, cel puțin 30 de minute zilnic. 
IMPORTANT! Dieta Mayo oferă multe avantaje comparativ cu o mulțime de alte diete. Spre exemplu, acoperă toate categoriile de mâncăruri, deci nu ai restricții de la anumite tipuri de mâncare de care ți s-ar face lehamite la un moment dat. În al doilea rând, mâncărurile din această dietă sunt disponibile în orice magazin și la prețuri foarte accesibile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 August 2014
Stire din Diverse : Dietele-minune ale vedetelor
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Sănătate : Dieta cu pepene face minuni
Pagina a fost generata in 1.8616 secunde