Top10 alimente antirăceală

152
Top10 alimente antirăceală - alimenteantiraceala-1417437862.jpg

Articole recomandate

Este anotimpul răcelilor: stresul zilnic și modificările de temperatură înlesnesc atacul virusurilor gripei. Dacă nu se complică cu alte afecțiuni sau infecții respiratorii, răcelile nu reprezintă un risc pentru sănătatea noastră. Însă, potrivit Eva.ro, de multe ori ne fac viața grea. Dureri musculare și de cap, strănuturi și congestii nazale sunt simptomele obișnuite cu care suntem obligați să conviețuim cel puțin șapte zile. Tratamentul obișnuit constă în analgezice, antiinflamatorii și un complex de vitamine pentru a întări sistemul nostru imunitar.

Însă, nutriționiștii propun o schimbare de strategie în lupta cu acești rinovirusuri, ce trebuie combătuți, nu cu medicamente, ci cu alimente care au proprietăți curative. Iată-le pe cele mai importante, care, pe cât ne sunt de la îndemână, pe atât sunt de eficiente:

Morcovul: este bogat în caroten și un stimulent natural pentru apărarea organismului.

Sfecla albă: are proprietăți depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăților sale detoxifiante.

Ridichea: este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.

Nucile de Brazilia: Sunt bogate în vitaminele B, D și seleniu. Grapefruitul: ajută nu doar la vindecare, ci și la prevenirea bolilor, datorită puterii sale antibacteriene și antiseptice. Poate fi folosit și în dietele de slăbire.

Usturoiul: este un campion împotriva infecțiilor. Vindecă și dezinfectează, deoarece are proprietăți antifungice. Reglează circulația sângelui și este foarte bun pentru inimă.

Afinele: ajută la combaterea cistitei, a virusurilor și altor infecții. Ghimbirul: stimulează sistemele imunitar și circulator. Alte remedii împotriva răcelii recomandate sunt o bună îngrijire a corpului, hidratarea organismului și folosirea în timpul somnului a unui umidificator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 23 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Remedii pentru a trata răcelile și gripa
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : "Sănătatea se cunoaște de dimineață!"
Pagina a fost generata in 1.5784 secunde