Cum tratăm supărătoarele dureri de șold

1306
Cum tratăm supărătoarele dureri de șold - fondcoxartrozarecuperaremedicala-1385655981.jpg

Articole de la același autor

După vârsta de 50-60 de ani, predispoziția pentru bolile reumatice este extrem de mare, spun medicii. Una dintre cele mai supărătoare este coxartroza, o boală care afectează șoldul și care poate duce la șchio-pătare și înțepenirea articulațiilor. Recuperarea medicală și tratamentul neurologic sunt singurele mijloace terapeutice care pot ține boala în frâu și reduce durerea.

Fracturile, extrem de periculoase

Deși boala apare la vârste mai înaintate, adică peste 50 de ani, medicii spun că pot fi afectate și persoanele mai tinere dacă suferă traumatisme la nivelul șoldului. Coxartroza se caracterizează prin apariția unei rigidități la nivelul articulației șoldului afectat, stare care se accentuează treptat. În această fază pot sa fie auzite mici pocnituri la nivelul articulației în timpul mișcării. Ca urmare a acestui fapt, scade gradul de mobilitate și posibilitatea de deplasare a persoanei afectate. După o anumită perioadă de la debutul bolii apare și durerea, care poate fi localizată la nivel inghinal, la nivelul fesei, sau poate fi resimțită până la nivelul genunchiului.

"Coxartroza este o afecțiune degenerativă a șoldului, denumită artroză coxofemurală. Este o boală care apare cu precădere după vârsta de 50-60 de ani, fiind favorizată de anumiți factori precum displaziile de șold ușoare, supra-ponderea sau microtraumatismele.

Mai există și coxartroze secun-dare care apar la vârste mult mai tinere, acestea fiind datorate în special malformațiilor articulației coxofe-murale, traumatisme-fracturi și contuzii, luxații.

Coxartroza pre-supune alterarea cartilajului articular distrofie eroziune, asociat cu formarea de osteopatii și fibrozarea capsulei, dar și de scăderea cantitativă și calitativă a lichidului sinovial, ceea ce duce la alterarea articulației", explică dr. Ioana Ureche, medic primar reumatolog în cadrul Policlinicii 2 din Constanța.

Nu ignorați simptomele!

Din păcate, primele indicii și simptome de coxartroză sunt de regulă ignorate, lucru care nu face altceva decât să permită bolii să avanseze în stadii mai greu de tratat. În funcție de aceste stadii de evoluție a coxartrozei se stabilește și schema de tratament care trebuie urmată și numărul de ședințe de recuperare medicală necesare.

"Evoluția bolii este strâns legată de vârsta pacientului și de stadiul bolii, fapt pentru care acesta trebuie să se adreseze medicului specialist neurolog și reumatologului pentru a primi toate indicațiile legate de tratamentul medicamentos și de cel de recuperare", completează dr. Ioana Ureche. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4053 secunde