Cum vor fi ajutați constănțenii care suferă de HIV

321
Cum vor fi ajutați constănțenii care suferă de HIV - cumvorfiajutati-1395588086.jpg

Articole de la același autor

Fundația Baylor Marea Neagră va derula, de anul acesta, două proiecte de anvergura, care să vina în sprijinul persoanelor infectate cu HIV.
Primul se numește "Dezvoltarea unui manual științific de susținere a aderentei la terapia antiretrovirală înalt activă (HAART)". Acesta va fi desfășurat în parteneriat direct cu Școala de Cercetare a Comunicării din Amsterdam, din cadrul Universității din Amsterdam, iar scopul proiectului este crearea unui cadru teoretic care să permită dezvoltarea științifică și implementarea intervențiilor adaptate pentru grupuri de pacienți îndelung tratați cu antiretrovirale și care întâmpină probleme în administrarea corectă și continuă a terapiei.
Manualul științific ce urmează să fie elaborat va combina experiența clinică a cadrelor medicale din România cu noile idei teoretice și metodologice apărute în cercetare despre aderenta HIV, astfel dând naștere unei baze solide pentru realizarea de intervenții specializate pentru persoanele care trăiesc cu HIV în România.
"Implementarea ambelor proiecte va crește calitatea serviciilor pe care le oferim pacienților și sperăm că lecțiile învățate de noi vor putea ajuta și alți clinicieni", a declarat Ana-Maria Schweitzer, director Executiv al Fundației  Baylor Marea Neagră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2513 secunde