Cura heliomarină și beneficiile conferite de soare, apa mării şi nisip

89
Cura heliomarină și beneficiile conferite de soare, apa mării şi nisip - curaheliomarina-1656946535.jpg
Cura heliomarină este recomandată de medici în tratarea multor afecţiuni, dar e bine să se ştie că, în ciuda beneficiilor de necontestat, trebuie să se ţină cont de timpul de expunere la soare. Ca indicaţii generale, cura heliomarină se recomandă pentru rino-faringite, sinuzite, astm bronşic şi anemie. De asemenea, mai este recomandată în afecţiunile reumatice, dermatologice, ale oaselor, muşchilor şi sistemului endocrin. Drept urmare, beneficiile curei heliomarine ne conduc la concluzia că un sejur la mare, fie cât de scurt, nu ar trebui să lipsească din planurile de vacanţă ale nici unuia dintre noi.
 

Beneficiile curei heliomarine sunt numeroase, fiind conferite de apa mării, soare şi nisip. Specialiştii susţin că băile în mare fortifică organismul, cresc rezistenţa la boli, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, au efect tonic asupra pielii şi musculaturii. Pentru un efect benefic se recomandă mai întâi o expunere la soare de 15 minute, urmată de o baie în mare de 15-20 de minute. Durata totală zilnică a băilor nu trebuie să depăşească 30-40 de minute. În ceea ce priveşte soarele, medicii recomandă expunerea treptată, începând de la 5 minute pentru fiecare parte a corpului, interval ce se măreşte progresiv cu 5-10 minute zilnic. Durata maximă zilnică a expunerii la soare nu trebuie să depăşească două ore. 


Nisipul este un excelent factor curativ.
„Băile” de nisip se practică astfel: se sapă o groapă având lungimea corpului, se lasă apoi nisipul să se usuce, după care persoana se întinde şi se acoperă cu un strat de nisip de câţiva centimetri. După baia de nisip se face o baie în mare. Durata totală a băii de nisip nu trebuie să depăşească 20 de minute. După băile de soare şi de nisip se impune o hidratare de 2,5 - 3 litri de lichide pe zi. Cura heliomarină este contraindicată pentru bolnavii cardiaci, hipertensivi şi pentru cei cu afecţiuni renale şi hepaticeTop articole din Sănătate

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3444 secunde