Curele drastice de slăbire, înlocuite de o pilulă minune

263
Curele drastice de slăbire, înlocuite de o pilulă minune - 31415e86b6cfa88ee7580b08922c0dca.jpg
Oamenii vor putea mânca oricât vor dori, chiar și alimentele considerate nesănătoase, fără să-și facă griji că se vor îngrășa și fără să urmeze cure de slăbire stricte. Cercetătorii americani de la Universitatea Michigan au realizat o pastilă-minune, care să înlocuiască dietele.
Descoperirea se bazează pe identificarea "comutatorului principal" al metabolismului, o genă care controlează greutatea corporală. Oamenii de știință consideră că gena produce o anumită enzimă, denumită kinază, care ajută la reglarea metabolismului. Prin suprimarea genei și implicit a enzimei kinaze, metabolismul este accelerat, iar organismul arde mai multe calorii. Iar rolul pastilei este să suprime acțiunea genei respective. O astfel de pilulă le-ar permite oamenilor să mănânce alimente grase, să consume băuturi carbogazoase și să nu meargă la sala de sport, dar să nu se îngrașe.
Noul medicament ar avea, totodată, și un efect de prevenire a anumitor boli, precum diabetul, cele hepatice și cele provocate de obiceiurile alimentare nesănătoase. Cercetătorii l-au testat pe șoareci, care au rămas slabi, în ciuda faptului că au beneficiat de o alimentație bogată și variată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Berea întârzie menopauza cu doi ani
Pagina a fost generata in 3.3757 secunde