Cursuri gratuite de educație sanitară pentru medicii de familie

288
Cursuri gratuite de educație sanitară pentru medicii de familie - medicifamilie-1331831649.jpg
Medicii de familie au lansat, săptămâna aceasta, o campanie națională ce urmărește păstrarea stării de sănătate prin informarea corectă și promovarea unui stil de viață sănătos. Campania "Să prețuim sănătatea" a fost demarată de Societatea Națională de Medicina Familiei, prin portalul FormareMedicala.ro, pentru a preveni îmbolnăvirile și pentru a asigura un bun management al bolilor cronice.
În urmă cu trei ani, în România erau înregistrate aproximativ 3,5 milioane de persoane bolnave cronic, număr care poziționa țara noastră în topul clasamentelor europene, iar specialiștii estimează că numărul acestora s-a dublat în ultimii doi ani.
"Principalele cauze pentru sănătatea precară a populației sunt informarea deficitară, obiceiurile nesănătoase sau lipsa banilor. Medicii de familie își propun să combată aceste cauze prin informarea publicului larg, întâlniri cu organizațiile pacienților, cât și prin educație medicală continuă", a declarat dr. Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei.
Prin urmare, în cadrul campaniei se vor publica noi cursuri gratuite pentru medicii de familie pe pagina de internet www.formaremedicala.ro. În plus, doctorii vor putea citi și noi module de specializare în astm, hipertensiune arterială, herpes, virusuri și vaccinare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.555 secunde