Dacă suferiți de sângerări nazale, iată ce trebuie să faceți

261
Dacă suferiți de sângerări nazale, iată ce trebuie să faceți - sangerareanazala-1473078754.jpg

Articole de la același autor

Sângerarea nazală (epistaxis) poate apărea și la copii și la adulți și poate avea mai multe cauze, însă dacă acest fenomen vi se întâmplă des, trebuie să contactați un specialist pentru a vă asigura că nu este un simptom al unei afecțiuni grave. Dacă aveți sângerări nazale, nu trebuie să intrați în panică sau să vă agitați, trebuie să așteptați ca sângerarea să se oprească, apoi să vă programați la medic, mai ales dacă sângerarea este însoțită și de alte simptome, cum ar fi: palpitații, dificultăți de respirație etc.

"De cele mai multe ori, atunci când se întâmplă să vă curgă sânge din nas, nu există motiv de îngrijorare. Dar dacă se repetă la intervale scurte de timp, atunci acest lucru ar trebui să vă pună pe gânduri și să vă trimită la un consult de specialitate. Anemia, hipertensiunea, insuficiența cardiacă, problemele hematologice sau circulatorii, deficitul de vitamine sunt doar câteva din posibilele cauze ale sângerărilor nazale repetate", explică specialiștii Iowemed.

Specialiștii spun că atunci când vă curge sânge din nas, încercați să țineți capul aplecat în față și să lăsați sângele să curgă, pentru a nu intra în stomac. Evitați să vă suflați nasul câteva ore după sângerare. Specialiștii Iowemed sunt gata să vă ajute atunci când observați că acest lucru se întâmplă frecvent. Un telefon la 0241.962 poate preveni o situație neplăcută. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4861 secunde