De ce au ajuns constănțenii la spital de Anul Nou

380
În primele două zile din noul an, 719 persoane au avut nevoie urgentă de intervenția medicilor constănțeni de pe ambulanță. Doctorul Bercant Ilias, medic coordonator al Serviciului Județean de Ambulanță din Constanța, a precizat că, în această perioadă, linia de urgență a fost ocupată în permanență. "Putem spune că în zilele de 1 și 2 ianuarie s-a înregistrat un număr mai mare de apeluri față de media unor zile obișnuite. De sărbători, în general, numărul solicitărilor la ambulanță crește considerabil, însă nu putem spune că au fost mai multe comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut", a menționat dr. Ilias.

Cei mai mulți dintre constănțeni au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență fie din cauza mâncatului în exces sau a consumului exagerat de alcool. "Am fost chemați de un număr mare de pacienți care au băut prea mult sau au avut afecțiuni digestive, colici abdominale și biliare. De asemenea, s-au înregistrat solicitări și în urma traumatismelor, a agresiunilor și a accidentelor rutiere", ne-a mai spus medicul coordonator al Serviciului Județean de Ambulanță.

Potrivit dr. Ilias, în această perioadă au lucrat la foc continuu câte 25 de ambulanțe cu asistenți medicali și trei echipaje cu medici.

Bătuți, violenți și beți la spital de Revelion

De vineri, 30 decembrie și până luni, 2 ianuarie, 1.357 de constănțeni s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Constanța. Dintre aceștia, 280 au rămas internați în spital, iar 14 și-au petrecut Anul Nou la Terapie Intensivă.

În ultima noapte din 2011, zeci de persoane au ajuns la spital ori în stare de ebrietate, ori cu multiple traumatisme, după ce s-au încăierat la bătaie. "Este o perioadă specifică agresiunilor și violențelor, mai ales în ajunul Revelionului, când consumul de alcool este în exces", spune și dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență. "Afecțiunile digestive și celelalte probleme survenite în urma excesului alimentar au fost înregistrate în număr mai mare pe 1 ianuarie", a menționat dr. Grasa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Social : Drama pruncilor "pierduți" în spitale
Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Accident rutier pe strada Murelor
Pagina a fost generata in 1.1791 secunde