Când va începe coplata în sistemul sanitar

880
1

Articole de la același autor

Actul normativ pentru modificarea și completarea legii privind reforma în domeniul sănătății a intrat în vigoare anul trecut, când a fost publicată în Monitorul Oficial, pe 2 decembrie.

Cu toate acestea, Legea nr. 220/2011 prevede un termen de 60 de zile de la publicarea documentului în vederea adoptării actelor normative corespunzătoare pentru modificarea contractului-cadru în ceea ce privește condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. În plus, conform aceleiași legi, lista serviciilor medicale pentru care se încasează coplata, nivelul coplății, precum și data exactă în care se va aplica acest sistem, se stabilesc prin contractul-cadru și prin normele de aplicare a acestuia. Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, persoanele asigurate în sistemul de sănătate vor fi nevoite să plătească o parte din costurile unor servicii medicale. Noul act normativ definește coplata drept contribuția asiguratului la sistemul de sănătate, încasată suplimentar față de cea decontată deja din fondul național unic al asigurărilor de sănătate. Coplata se va calcula procentual, în funcție de veniturile asiguraților, se mai arată în noua lege. Cu toate acestea, serviciile medicale rămân gratuite în totalitate pentru copii, studenți, bolnavii cronici sau pensionarii cu venituri mai mici de 740 de lei.



Comentează știrea

anca
4 ianuarie 2012
petitie

Sanatatea cetatenilor este garantata de Constitutie. Ne opunem aprobarii noii legi a sanatatii, care este o bataie de joc la adresa romanilor, INCALCA Constitutia Romaniei si drepturile omului. Solicitam mentinerea unui serviciu public de sanatate pentru romani. Semneaza petitia "Impotriva aprobarii noii legi a sanatatii" http://www.petitieonline.ro/petitie/62598055

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4681 secunde