De ce miroase transpirația?

711
Se spune că mirosul neplăcut al corpului este cauzat de transpirație. Însă, în mod natural, transpirația este inodoră. Bacteriile și mirosurile provenind din alte surse sunt cele responsabile pentru acest miros neplăcut. Bacteriile anaerobe, care se dezvoltă mai ales atunci când organismul nu are suficient oxigen, pot fi, de asemenea, cauza acestei neplăceri. În timp ce metabolismul lucrează, degajă mirosuri, aceasta reprezentând modalitatea organismului de a elimina toxinele. Orice dezechilibru în metabolism se va traduce prin mirosuri mai puternice.
Dezechilibrele alimentare, care duc la constipație, sau deficiența de magneziu și zinc pot reprezenta alte cauze ale mirosului neplăcut al corpului. Din cauza particularităților metabolismului fiecărei persoane în parte, unii indivizi care consumă carne în cantități substanțiale sau cei care sunt vegetarieni au un miros distinctiv, care poate fi destul de agresiv.
Unele persoane nu pot metaboliza anumite alimente cum ar fi gălbenușul de ou, pește, inimă, ficat, creier, legume cu frunze verzi, drojdie, germeni de grâu sau lecitină - în cantități mici. Dacă faci parte din această categorie de persoane, redu cantitatea consumată din alimentele menționate, încercând să determini, în acest fel, dacă aceasta este cauza mirosului respectiv.
Anumite alimente, mâncăruri, legume sau băuturi, cum ar fi ceapa, usturoiul, curry, unele mâncăruri picante, cafeaua și alcoolul, pot reprezenta cauze principale ale stresului tău zilnic. Alte cauze posibile ale mirosului neplăcut al corpului: afecțiuni ale rinichilor, ale ficatului sau infecțiile cu ciuperci. De asemenea, este bine de știut faptul că zahărul rafinat "hrănește" bacteriile și ciupercile apărute pe suprafața pielii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7672 secunde