O dantură strălucitoare la îndemâna oricui

489
Dacă ideea unui tratament de albire a dinților în cabinetul unui stomatolog nu vă atrage, fie din cauza prețului, fie din cauza fricii de omul în halat alb, care vă pune să deschideți gura, nu e cazul să cedați în fața petelor dentare.
Galbenul pai, care se atașează atât de ușor de dantura multora, poate fi înlăturat prin câteva metode simple, la îndemâna oricui. Nu e vorba neapărat de renunțarea la țigări, cafele sau alimentele care provoacă culoarea gălbuie a dinților ci la apelarea la o serie de alimente care acționează ca un detergent asupra dinților. Adevărul e că destul de dificil să încerci să-ți controlezi mereu zâmbetul, încercând să ascunzi lipsa unei străluciri și, am putea spune chiar că, deseori ai de pierdut din această cauză. De aceea, lupta cu petele trebuie începută imediat. Iar prima armă la care trebuie să apelați o reprezintă cruditățile, care trebuie mestecate mult, deoarece conțin vitamine.
Căpșunele, fie ele și de import, reprezintă de asemenea un aliat prețios. Efectul o să se vadă repede. Pasta creată prin zdrobirea câtorva căpșune aplicată cu degetul pe dantură și lăsată să acționeze două minute poate face minuni.
Spanacul sau broccoli acționează ca o barieră protectoare asupra dinților. De asemenea, un alb imaculat poate fi obținut și cu spălături, periodice, cu suc de lămâie. Dacă aceste tratamente nu vă atrag, puteți încerca cele două remedii, auzite de atâtea ori de la cei bătrâni: adăugați sare pe pasta de dinți sau frecați dantura cu frunze de dafin, de două ori pe săptămână. Rezultatul o să vă facă să zâmbiți...de plăcere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7781 secunde