De ce ne îmbolnăvesc razele soarelui

315
De ce ne îmbolnăvesc razele soarelui - decesoarele-1344010176.jpg
Bronzarea pielii este de fapt un fenomen de apărare a corpului împotriva razelor agresive ale soarelui. Organismul se protejează singur de radiațiile ultraviolete prin secretarea în exces a melaninei, iar pielea noastră devine mai închisă la culoare.
Fiecare om se naște cu un bagaj de ore de rezistență a pielii la ultraviolete, aflăm de la dr. Ionica Ciortan, medic primar în medicină generală, pediatrie și medicină funcțională. "Pe măsura trecerii anilor, acest timp se consumă în funcție de cât de mult ne expunem la ultraviolete. Cu cât timpul de expunere este mai mare, cu atât rezistența la razele UV este mai mică și crește riscul de leziuni maligne ale pielii în momentul expunerii prelungite la soare și la orele nepotrivite", spune medicul. Dr. Ciortan ne-a mai explicat că cele mai grave probleme care pot apărea dacă stăm mai mult decât trebuie în razele puternice ale soarelui sunt malignizarea alunițelor sau apariția unor boli autoimune ale pielii, precum lupusul, colagenozele sau bolile de foto-expunere declanșate de acțiunea nocivă a ultravioletelor asupra epidermei.
Medicul a menționat că persoanele care în copilărie nu s-au expus foarte mult timp la ultraviolete și au un ten mai închis la culoare prezintă o rezistență mai mare la razele UV, în schimb, cele cu tenul deschis, roșcate sau blonde, nu au o foto protecție bună a pielii, prin urmare nu trebuie să stea foarte mult timp în soare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.605 secunde