De ce testul Babeș-Papanicolau ar trebui să fie obligatoriu

316
1
De ce testul Babeș-Papanicolau ar trebui  să fie obligatoriu - decetestulbabespapanicolau-1392835395.jpg

Articole de la același autor

Dat fiind numărul tot mai mare de cazuri de cancer de col uterin, s-ar impune introducerea obligativității examenului Babeș-Papanicolau, pentru depistarea precoce a bolii, spun specialiștii.
"Examenul Babeș-Papanicolau ar trebui să fie obligatoriu, cum e în Occident, unde sunt niște reglementări cu Casa de Asigurări. Dacă persoana nu se prezintă la examenul de screening, CAS nu mai suportă cheltuieli legate de tratamentul unei forme mai avansate a bolii. Cred că și la noi, poate, s-ar impune o asemenea reglementare. Toată lumea ar trebui să facă prima dată activitate de screening", spune reprezentanții Ministerului Sănătății.
Medicii constănțeni sunt de aceeași părere și chiar încurajează femeile să meargă la medic măcar odată pe an. "Ca orice alt consult, testul de depistare a cancerului de col uterin sau mamografia sunt esențiale pentru a preîntâmpina problemele grave de sănătate. Așa cum am spus în nenumărate rânduri, femeile trebuie să aibă grijă de sănătatea lor, încă de la o vârstă fragedă și să nu neglijeze o astfel de problemă. Este mult mai dificil și costisitor să tratezi o astfel de maladie decât să o previi", explică dr. Gherghina Rizea, medic de familie. 


Comentează știrea

Paula
19 martie 2014
Chiul la stat

Chiul la stat ce chiul este in spitale daca au timp sa scrie pe net si sa citeasca ca sa citesc comentarile si articolu sa mai scriu imi ea 30 min vad ca angajati din spitale asta fac la locul de munca . Au prea mult chiul. Eu mucesc la patron nu la stat unde se sta si se face ca se munceste dar se trage chiulul si unde sunt 6-10 angajati pe un post. Nici la munca nici acasa nu am timp sa citesc presa si sa mai comentez dar se pare ca angajati de la stat au, timp liber in timpul muncii pe banii nostrii. Pai sa stau sa citesc 4 articole si sa mai comentez pe zi imi ea 2 ore, eu ajung rupta de foame si oboseala fac mancare pun masina de spalat fac temele 1 ora cu aia micii si apoi la culcare, sambata si duminica fac curatenie ies cu aia mici la plimbare , barbatul si el trebuie sa-i acord timp. Mai mai angajatilor publici din sistemul de stat unde se sta si se arde gazul,petardelo si manelistilor voi cand aveti timp sa mai stati pe net si sa cititi si comenta presa, si culmea nesimtiri pe banii nostri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7703 secunde