Testul Babeș-Papanicolau îți poate salva viața

266
Testul Babeș-Papanicolau  îți poate salva viața - babespapanicolau-1357656387.jpg
"Detectarea precoce a modi-ficărilor celulare precanceroase sau a cancerului de col uterin duce, în general, la vindecarea completă", explică dr. Loti Popescu, coordonator al programelor de sănătate din cadrul DSPJ Constanța. Acesta este un semnal de alarmă pe care specialiștii îl trag asupra necesității controalelor ginecologice, indiferent de vârstă. Chiar dacă circa 20% dintre rezultatele acestor teste pot apărea ca anormale, doar un anumit procent indică o formă de cancer. Însă nici aceste modificări nu sunt de neglijat! 


"Multe teste Babeș-Papanicolau anormale sunt cauzate de infecții virale, cum ar fi infecția cu papilo-mavirusul uman (HPV) sau alte tipuri de infecție, precum cele determinate de bacterii, ciuperci sau infecția cu Trichomonas vaginalis. Când testul Babes-Papanicolau este anormal, deși majoritatea testelor Babeș-Papanicolau anormale sunt cauzate de infecții sau inflamații care pot fi tratate, este nece-sară o nouă evaluare ulterioară pentru a ne asigura că modificările celulare anormale au fost rezolvate. Opțiunile de tratament varia-ză în funcție de gradul modificărilor celulare: minoră, moderată sau severă. În cazul modificărilor celulare moderate sau severe, este necesară continuarea evaluării prin colposcopie și biopsie cervicală.

Ulterior, modalitățile de tratament care distrug sau înlătură în mod specific celulele anormale ar putea fi recomandate, în funcție de rezultatele biopsiei. Screeningul prin testul Babeș-Papanicolau făcut o dată pe an poate detecta din timp aceste modificări celulare", a mai explicat dr. Loti Popescu



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7807 secunde