De ce trebuie, neapărat, să vă investigați ficatul

1499
4
De ce trebuie, neapărat, să vă investigați ficatul - clinicamedstar200017-1380225714.jpg

Articole de la același autor

Ficatul îndeplinește un rol important în organism, pierderea completă a funcțiilor sale ducând la moarte, în câteva ore sau zile. De aceea, este indicat să efectuați investigațiile necesare și să urmați terapia corespunzătoare de la primele semne că ceva este în neregulă.

Celulele hepatice sunt implicate în metabolismul carbohidraților și al lipidelor, în sinteza proteinelor, stocarea vitaminelor, excreția bilei și detoxifiere (amoniac, hormoni, medicamente).

În fazele incipiente, hepatita nu are simptome

De multe ori, în stadiile inițiale ale afecțiunilor hepatice, simptomele pot lipsi. Prin urmare, efectuarea periodică a unor analize care să exploreze starea ficatului este extrem de importantă, mai ales la persoanele cu risc de a face o boală hepatică.

Factorii de risc sunt reprezentați de: consumul de alcool și droguri, utilizarea cronică a anumitor medicamente (citostatice, anticoncepționale etc.), prezența virusurilor hepatice B sau C, mediu de lucru toxic, obezitatea, dislipidemia, diabetul zaharat, litiaza biliară, boli autoimune, insuficiența cardiacă, boala polichistică hepatică.

Simptomele ce pot sugera o afecțiune hepatică sunt reprezentate de oboseală, inapetență, dureri în etajul abdominal superior, greață, vărsături, apariția icterului, mărirea în volum a abdomenului, edemele gambiere.

Analizele necesare

- transaminazele hepatice (TGP; TGO ) - sunt enzime aflate în celulele hepatice, ce sunt eliberate în circulația sanguină în cazul agresiunilor la nivelul ficatului. Trebuie specificat că nu numai în boli hepatice cresc transaminazele, ci și în afecțiuni cardiace, musculare.

- bilirubina totală, fosfatază alcalină - valorile sunt crescute în hepatite, ciroză, dar și în obstrucția de diferite cauze (ex. litiază, tumori) ale căilor biliare.

- GGT- reprezintă o enzimă cu excreție biliară. Valori crescute sunt întâlnite în caz de obstrucții ale căilor biliare, dar și la consumatorii de alcool sau de barbiturice.

- dozarea proteinelor totale, colinesteraza serică - valori scăzute apar la cei cu ciroză hepatică.

Laboratoarele MEDSTAR pot efectua la standarde europene toate tipurile de investigații hepatice, în afara pachetului minim prezentat mai sus, până la diagnosticul stadiului hepatitelor virale înaintea intrării în programele naționale de tratament (testul Fibromax).

În cazul unor modificări ale analizelor exemplificate mai sus, medicul poate solicita teste suplimentare pentru aflarea cauzei bolii: markeri virali pentru hepatita B sau C: Ag Hbs, anticorpi anti HCV; cupru, ceruloplasmină (boala Wilson); sideremie, feritină (hemocromatoză); markeri tumorali (alfafeto-proteină, antigen carcinoembrionar); anticorpi antimito-condriali, anticorpi antinucleari, etc.

Testul Fibromax și ecografia abdominală efectuată cu aparate performante (cel mai modern ecograf din Constanța), realizate în cadrul Clinicii MEDSTAR 2000, pot să ajute la stabilirea mai rapidă a diagnosticului corect.

Prin urmare, consultația și efectuarea unor analize periodice pot salva viața, întrucât tratarea unei boli descoperite în stadiu incipient este mult mai ușoară și eficientă.

Pentru orice informații și detalii, vă puteți adresa Clinicii Medicale MEDSTAR 2000, la următoarele numere de telefon: 0241/638.251, 072MEDSTAR, 0722/574.250, 0725/532.545.

Comentează știrea

noni
27 septembrie 2013
billa

Reclama la MEDSTAR 2000. Futografia e de la Ginecologie bre... Una cu ficat la vanzare la carfur nu aveti , ficat de porc bineinteles.

noni
27 septembrie 2013
pt tine

Am cerut acest reportaj pentru tine, e clar ca ai ficatul cu probleme. Si la cap sunt evidente, din acest motiv rog cugetul sa spuna si cum se pot trata problemele la cap, cel ce se crede alta persoana, are urgent nevoie de tratament si atentie!

FONDURI UE
27 septembrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe:fonduri europene nerambursabileRo

`mnezeu
15 noiembrie 2013
spurcaciuni de medici

`mnezeii mamei voastre de mafie medicala perfida si depravata, complet incompetenti si lacomi ! Ce vrea spurcaciunea corupta de medic si aliatii lor putorile de personal medical, aia iese la investigatii ! Blestemati sa fiti cu totii !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Cum se manifestă hepatita
Pagina a fost generata in 0.8784 secunde