Care este legătura dintre dintre ficat și busuioc

441
Care este legătura dintre dintre ficat și busuioc - 26septlegficatbusuioc-1380196714.jpg

Articole recomandate

Specialiștii biochimiști au descoperit în compoziția busuiocului mai multe substanțe cetonice care au o acțiune directă asupra celulelor hepatice. De aceea, prin consumul de ceaiuri de busuioc și chiar de busuioc verde sau uscat - ca și condiment în preparatele culinare, celulele hepatice sunt stimulate să producă o cantitate mai mare de enzime, ajutând astfel la o mai bună funcționare a ficatului. Efectele miraculoase ale ceaiului. Viteza de metabolizare a toxinelor care ajung în ficat crește după consumul de ceai de busuioc. Astfel, substanțele nocive pătrunse în organism prin ingestie, precum alcoolul, coloranții chimici, grăsimile saturate sau prin inha-lare, nicotina, sunt mai repede și mai ușor metabolizate când consumăm busuioc. Totodată, planta ajută ficatul să mențină un nivel optim de glucoză în sânge, fără să provoace variații de glicemie. Ceaiul de busuioc încetinește asimilarea zaharurilor, crește apetitul, stimulează digestia, tratează gastrita hiperacidă, balonările, aerofagia. Se poate administra sub formă de infuzie, decoct, tinctură și chiar capsule. Beneficii generale. Verdictul cercetărilor este unanim: întregul sistem digestiv funcționează mult mai bine după consumul de ceai de busuioc, întrucât licoarea acționează asupra stomacului, ficatului, căilor biliare și intesti-nului, tratând majoritatea tulbură-rilor tubului digestiv

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6848 secunde