De ce trebuie să eviți gătitul cu ulei de măsline

1466
1
De ce trebuie să eviți gătitul cu ulei de măsline - uleimasline-1338835048.jpg

Articole de la același autor

Cu toate că aduce o serie de beneficii asupra sănătaății, uleiul de măsline nu ar trebui folosit chiar în orice situație. De exemplu, poți folosi cu încredere ulei de măsline la felurile de mâncare care nu necesită gătire, sau pe care le poți prepara la temperaturi mici. Îl poți folosi în salate, pe legume pregătite la abur, în legume sotate la temperaturi mici, pe pâine și pe pizza, după ce au fost scoase din cuptor.

Este important de știut, însă, că uleiul de măsline are un punct de ardere la o temperatură mult mai mică față de alte tipuri de ulei, undeva între 185 și 210 grade Celsius. Dacă atinge această temperatură, toate proprietățile lui bune se distrug, dar se pot dezvolta și compuși dăunători sănătății. De fapt, niciun ulei nu este bun când ajunge la punctul de ardere, motiv pentru care numai anumite uleiuri sunt potrivite pentru prăjit fără să își modifice proprietățile.

Comentează știrea

Nina
8 iunie 2012
Ulei de masline

Si totusi populatiile mediteraneene gatesc numai cu ulei de masline-si nu stiu ca italienii, spaniolii, turcii...sa fie cei mai bolnavi din aceasta cauza !

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Stire din Sănătate : Pui copt cu caise
Pagina a fost generata in 1.6282 secunde