De ce trebuie să eviți gătitul cu ulei de măsline
Articole de la același autor
Cât de periculoase sunt mușcăturile de căpușă
24 Aprilie 2012
Prima naștere de tripleți la Euromaterna
21 Mai 2012
Constănțencele avortează la foc automat!
20 Aprilie 2012
Cu toate că aduce o serie de beneficii asupra sănătaății, uleiul de măsline nu ar trebui folosit chiar în orice situație. De exemplu, poți folosi cu încredere ulei de măsline la felurile de mâncare care nu necesită gătire, sau pe care le poți prepara la temperaturi mici. Îl poți folosi în salate, pe legume pregătite la abur, în legume sotate la temperaturi mici, pe pâine și pe pizza, după ce au fost scoase din cuptor.
Este important de știut, însă, că uleiul de măsline are un punct de ardere la o temperatură mult mai mică față de alte tipuri de ulei, undeva între 185 și 210 grade Celsius. Dacă atinge această temperatură, toate proprietățile lui bune se distrug, dar se pot dezvolta și compuși dăunători sănătății. De fapt, niciun ulei nu este bun când ajunge la punctul de ardere, motiv pentru care numai anumite uleiuri sunt potrivite pentru prăjit fără să își modifice proprietățile.
Este important de știut, însă, că uleiul de măsline are un punct de ardere la o temperatură mult mai mică față de alte tipuri de ulei, undeva între 185 și 210 grade Celsius. Dacă atinge această temperatură, toate proprietățile lui bune se distrug, dar se pot dezvolta și compuși dăunători sănătății. De fapt, niciun ulei nu este bun când ajunge la punctul de ardere, motiv pentru care numai anumite uleiuri sunt potrivite pentru prăjit fără să își modifice proprietățile.
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 05 Iunie 2012
Marţi, 05 Iunie 2012
Marţi, 05 Iunie 2012
Marţi, 05 Iunie 2012
Marţi, 05 Iunie 2012
Marţi, 05 Iunie 2012
Marţi, 05 Iunie 2012
Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Sâmbătă, 02 Iunie 2012