De ce unele femei nu vor să facă dragoste

621
De ce unele femei nu vor să facă dragoste - 4f404249dc5d0f40ae169265f7a67b0a.jpg
Unele inventează o durere de cap, altele pretind că sunt prea obosite. Însă oamenii de știință cred că există motive medicale pentru scuzele oferite de unele femei partenerilor lor atunci când nu au chef să facă dragoste. Ei au observat că creierul femeilor cu un libido scăzut se comportă complet diferit față de cel al femeilor cu apetit sexual normal, sănătos.

Moartea pasiunii
Oamenii de știință au descoperit că femeile cu un libido scăzut au o circulație sanguină mult mai redusă în celulele creierului, în timp ce fac sex, ceea ce ar putea explica de ce nu simt plăcere. Cercetătorii americani au comparat creierele a 19 femei diagnosticate cu o formă de libido scăzut, afecțiune cunoscută sub numele de dorință sexuală hipoactivă, cu cele ale altor șapte femei, cu apetit sexual normal. S-a constatat că doamnele cu poftă de sex aveau o circulație sanguină accele-rată în creier în timp ce urmăreau filme erotice. La celelalte femei însă circulația nu se modificase deloc.
Unii medici spun că libido-ul scăzut este inventat de companiile producătoare de medicamente pentru a crește vânzările pilulei Viagra pentru femei. Însă dr. Michael Diamond explică: "Identificarea modificărilor psihologice îmi furnizează probe semnificative asupra faptului că este o afecțiune adevărată și nu una inventată de societate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8463 secunde