Fondul asigurărilor de sănătate nu va mai fi administrat de Ministerul Finanțelor

312
Ministrul Cseke Attila lucrează la o propunere legislativă de trecere a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătății, iar fondul unic de asigurări de sănătate, din administrarea Ministerului Finanțelor și cea a CNAS. În opinia oficialului, cele două măsuri vor duce la eficientizarea instituțiilor din sistemul de sănătate.
În prezent, banii achitați de contribuabili pentru asigurările de sănătate ajung la grămadă, în fondurile strânse de Ministerul Finanțelor. Prin trecerea fondului unic de asigurări de sănătate la o instituție din domeniul sanitar se va știi exact care sunt sumele cu care contribuie asigurații și pe ce se duc. "Un alt avantaj este acela că banii plătiți la sănătate vor fi cheltuiți tot în sistem, fără intermediar", spun reprezentanții ministerului de resort. Se va renunța la sistemul prin care colectarea se face prin ANAF, de către Ministerul Finanțelor Publice. În cazul neplății contribuțiilor, executarea silită va rămâne tot o atribuție a ANAF.
"În acest fel vom avea o colectare total transparentă. Se vor evita discuțiile privind destinația banilor pentru sănătate prin intermediari. Va avea un impact pozitiv pentru societate și va putea fi vizibil și efortul bugetar", a declarat ministrul Cseke.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7813 secunde