Sfatul psihologului

Dependența de jocurile de noroc este o boală

216
Dependența de jocurile de noroc este o boală - dependentadejocuriledenorocboala-1394734335.jpg

Articole de la același autor

Puțini știu că patima pentru jocurile de noroc este, de fapt, o boală. Psihologul constănțean Tamara Nichita atrage atenția că adicția pentru jocurile de noroc reprezintă o afecțiune psihică și trebuie tratată ca atare. "Jocul patologic de noroc este o afecțiune, dar prea puțini oameni o privesc astfel. Ceea ce începe ca o curiozitate sau o joacă nevinovată poate progresa rapid pentru cei care trăiesc intens. Dependenții de jocurile de noroc sunt oameni supuși adic-țiilor psihice, iar efectele sunt dezastruoase. Jocurile de noroc au un caracter aparte pentru că sunt întrunite simultan mai multe condiții: permisivitatea legislativă și socială, accesul în cazinouri, prezența aparatelor de jocuri de noroc în baruri/cafenele, gradul de expunere a persoanelor apropiate, atât prin comportamentul dependentului - șantaj, furt, amenințări -, cât și ca urmare a riscurilor la care îi expune pe cei apropiați, în cazul unor împru-muturi provenite din cămătărie", a explicat psihologul. 


Specialistul spune: "Jocul nu naște dependența fizică, așa cum o fac substanțele din categoria opiumului, ci o dependență psihică, foarte apropiată de cea provocată de excitanți. Dependența de jocurile de noroc este o dependență bazată pe faptul că jucătorul nu-și poate controla impulsul de a juca, de a risca. Riscul îl ajută să-și ia gân-durile de la problemele zilnice, deoarece nivelul crescut de adre-nalină îi dă impresia de bine. În cazul în care câștigă, se simte important, în centrul atenției și își dorește să obțină din nou acest sentiment, iar când pierde speră să își ia revanșa, să i se întoarcă norocul, ceea ce-l face să riște în continuare sume mai mari sau mai mici de bani". 


Dependența de jocurile de noroc este foarte puternică și necesită un efort uriaș din partea împătimitului, pentru vindecare. Iar de un real ajutor este consultarea unui psiholog. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4656 secunde