Află de la cei mai buni psihologi din lume cum îți influențează gândurile sănătatea

2204
Află de la cei mai buni psihologi din lume cum îți influențează gândurile sănătatea - conferintadelacunoasterelainterv-1337200644.jpg
La sfârșitul acestei luni, Asociația "Pro-Psi" din Constanța organizează o conferință care va avea un spațiu dedicat celor interesați să afle mai multe despre psihologia și psihoterapia transpersonală. Timp de patru zile, psihologi de renume din întreaga lume vor vorbi despre metode noi în psihoterapie, legate de influența pe care o au gândurile noastre asupra propriului corp.
Cea de-a patra ediție a Conferinței internaționale "De la cunoaștere la intervenție în psihologie" se va desfășura în perioada 30 mai - 03 iunie, la hotelul Afrodita din stațiunea Venus, pe următoarele secțiuni: psihologia muncii, transporturilor și a serviciilor, psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, psihologie clinică și psihoterapie, psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, psihopedagogie specială. La evenimentul de la Constanța sunt așteptați peste 150 de psihologi din România, Marea Britanie, Israel, Letonia, Moldova și Estonia.

Specialiștii din Anglia promovează psihologia transpersonală
Ilie Grădinaru, președintele Asociației "Pro-Psi" din Constanța, a declarat că la eveniment va participa și dr. John Rowan din Marea Britanie, unul dintre cei mai buni psihoterapeuți din lume în domeniul terapiei transpersonale, vicepreședintele Asociației Europene pentru Psihologia Umanistă. "Dr. Rowan le va vorbi participanților despre modalități de folosire a sinelui de către terapeut prin utilizarea sinelui instrumental, autentic și transpersonal", a spus Ilie Grădinaru.
La conferința de la Constanța va fi prezent și dr. Tom Barber, tot din Marea Britanie, psihoterapeut specialist în hipnoterapie avansată și psihoterapie integrativă. În prezent, dr. Tom Barber este directorul Colegiului Contemporan de Studii Terapeutice în cadrul căruia pregătește studenți în consiliere, psihoterapie și hipnoterapie. Acesta va susține un workshop dinamic, despre abordarea existențială în psihoterapie, în care participanții vor accesa procesele intrapsihice adânci de grup.

Cum ne influențează cei apropiați starea psihică
Printre psihologii care vor veni la Constanța special pentru această conferință o amintim și pe dr. Ofra Ayalon din Israel, terapeut de familie acreditat, traumatologist, specialist în domeniul traumei și în procesul de a face față terorismului. Psihologul israelian a condus și o cercetare asupra impactului violenței domestice, al traumei, stresului, dezastrelor majore, terorismului de război și doliului asupra copiilor și familiilor lor. Dr. Ayalon le va vorbi constănțenilor despre metoda răspândită a lucrului cu cărțile metaforice în terapie, consiliere, educație și instruire.
Un alt psihoterapeut de renume care va veni la Constanța este dr. Caterina Farkash Widder, care va susține o teorie interesantă despre familie în cadrul workshop-ului denumit "Constelația familiei". "Cei care vor lua parte la prezentarea dr. Widder vor reuși să realizeze că suntem conectați psihic, fie de grupul nostru - în primul rând de familia noastră -, fie de țară sau religie și ne asumăm inconștient, din iubire și loialitate pentru grup, greutăți care nu sunt ale noastre", a explicat președintele Asociației "Pro-Psi". Potrivit teoriei terapeutului Caterina Widder, astfel oamenii simt că viețile lor sunt blocate, că sunt bolnavi fizic sau mintal.

Dr. Biechonski, din nou la Constanța
La sfârșitul acestei luni va reveni la Constanța și dr. Jure Yoram Biechonski, care a susținut pentru constănțeni, în luna martie, un curs despre psiho-neuro-imunologie și explorarea corpului emoțional. Profesorul i-a învățat atunci pe participanți cum să exploreze relația minte - corp - suflet pentru a facilita comunicarea între sub-personalitățile fizice și ego-ul conștient. La conferința care începe pe 30 mai, profesorul va încerca să facă o legătură între religie, spiritualitate și psihoterapie. Dr. Biechonski este licențiat în istorie, filozofie, literatură franceză și psihologie, format în consiliere familială, psihodramă, fondator al școlii de hipnoterapie cognitivă și analitică și creator al hipnoanalizei tranzacționale.

Controlul asupra minții poate preveni bolile
În cadrul workshop-urilor, profesioniștii în domeniu vor cunoaște metode noi de psihoterapie în vederea participării la programe de formare profesională în aceste terapii, iar medicii vor învăța să facă legătura între afecțiunile fizice și psihic. "În general bolile sunt urmările unor probleme la nivel emoțional, energetic sau spiritual și de aceea trebuie să fim foarte atenți la semnele corpului nostru", a explicat Ilie Grădinaru. Corpul nostru reacționează la toate problemele și încearcă să tragă niște semnale de alarmă, de aceea odată cu identificarea acestor semne bolile pot fi depășite. "Chiar dacă mergem la medic unde primim tratament și ne vindecăm pe moment de afecțiune, aceasta poate reveni oricând dacă nu tratăm și partea psihică", a mai spus președintele "Pro-Psi".

Cum puteți participa la workshop-uri
La conferința creditată de Colegiul Psihologilor din România sunt invitați să participe toți cei interesați de psihoterapia transpersonală, dar în limita locurilor disponibile. Prin urmare, cei care doresc să se înscrie pot afla mai multe informații pe pagina de internet www.asociatiapropsi.ro, sau la numărul de telefon 0720/063.554.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Diverse : Cum controlezi furia copilului tău
Pagina a fost generata in 0.2672 secunde