Depresia duce la apariția bolilor de inimă

519

Articole recomandate

Potrivit unui studiu realizat de Asociația Americană a Inimii, depresia apare de trei ori mai frecvent în rândul bolnavilor de inimă, care deja au suferit un atac de cord decât în rândul celorlalte persoane. Mai mult, femeile tinere se pare că prezintă un risc mai ridicat de a suferi de depresie după un infarct.
"Afecțiunile cardiovasculare pot contribui la apariția depresiei din cauza stresului și grijilor ce sunt produse de respectivele afecțiuni. Depresia înrăutățește aceste condiții medicale, slăbind sistemul imunitar și crescând intensitatea durerii. În anumite cazuri depresia este cauzată chiar de medicația prescrisă pentru a trata afecțiunile", a declarat Lavinia Condrea, psiholog la Clinica de Diagnostic "Gral Medical".
În acest context trebuie menționat că depresia conduce la atac de inimă, deoarece, din cauza depresiei, persoana pur și simplu uită să mănânce regulat și sănătos și să facă mișcare. În schimb, aceste persoane fumează foarte mult, iar riscul de infarct creste odată cu numărul de țigări fumate în fiecare zi.
Depresia este o afecțiune extrem de parșivă, care se instalează fără ca persoana să își dea seama. De exemplu, persoanele vârstnice care sunt spitalizate pot intra într-o stare depresivă dacă sunt rar vizitate de către persoanele dragi, astfel, ei nu mai mănâncă și iată cum au intrat în cercul vicios al depresiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7912 secunde