Depresia și anxietatea, legate de riscul crescut de obezitate

489
Persoanele cu tulburări mentale comune cum ar fi depresia și anxietatea prezintă un risc crescut de a deveni supraponderale. Potrivit unui studiu publicat ieri pe BMJ.com, cercetările arată că indivizii cu episoade cronice sau repetate de afecțiuni mentale prezintă, în mod special, riscul de a deveni obezi.
Pentru a obține cât mai multe informații, mai mulți cercetători conduși de Mika Kivimaki de la University College din Londra au investigat natura legăturii dintre afecțiunile mentale obișnuite și obezitate.
Descoperirile lor sunt bazate pe analize asupra a 4.363 de civili britanici cu vârste cuprinse între 35 și 55 de ani pe o perioadă de 19 ani, între 1985 și 2004. S-a constatat astfel că supraponderabilitatea este mai frecventă la persoanele cu simptome ale tulburărilor mentale decât la cele care nu prezentau nici un fel de simptome. Interesant este faptul că, contrar altor cercetări anterioare, s-au descoperit puține semne că obezitatea poate duce la apariția depresiei sau anxietății la persoanele care nu au avut niciodată astfel de tulburări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Octombrie 2009
Stire din Sănătate : Poluarea crește riscul de apendicită
Pagina a fost generata in 1.6815 secunde