Deputatul Zanfir Iorguș: "Desființarea Sanatoriului Mangalia este o mare greșeală"

1218
Deputatul Zanfir Iorguș:

Articole de la același autor

Deputatul PDL Zanfir Iorguș a adresat, ieri după-amiază, în Camera Deputaților, o interpelare ministrului Sănătății, Cseke Attila, cu privire la intenția de desființare a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia.
"Sanatoriul Mangalia funcționează de 50 de ani, fără întrerupere, ca unitate sanitară cu personalitate juridică, renumită în țară și peste hotare. Ca urmare a rezultatelor excelente obținute în activitatea medicală și managerială, sanatoriul se situează printre primele din țară. Mai mult, instituția se gestionează complet din fonduri proprii, iar în ultimii patru ani, a înregistrat un profit anual de peste 700.000 de lei. În 2010, în perioada iulie - de-cembrie, a dat bugetului public peste 600.000 de lei, în condițiile în care nu a primit niciun leu alocații bugetare", a arătat deputatul.
În consecință, a adăugat politicianul, nu există argumente de oportunitate pentru ca sanatoriul să-și piardă personalitatea juridică. "Cred cu tărie că luarea unei astfel de decizii (n.r. desființarea sanatoriului), fără o consultare prealabilă a tuturor facturilor implicați, este o mare greșeală și nu vedem sensul în care cele două sanatorii să se regăsească pe lista spitalelor reorganizate", a declarat deputatul.
Zanfir Iorguș propune ca, în locul comasării, ministerul să aibă în vedere un proiect pentru modernizarea și mărirea eficienței unității. "Dacă strategia ministerului are în vedere mărirea performanțelor economice și medicale", a subliniat deputatul. O posibilitate poate fi și externalizarea sau privatizarea bazei B, urmând ca, din banii obținuți, să fie modernizată Baza A.
În încheiere, deputatul a cerut ministrului să prezinte argumentele concrete care au dus la decizia desființării sanatoriului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Ianuarie 2011
Stire din Social : "Nu vă bateți joc de noi!"
Pagina a fost generata in 0.475 secunde