DESCOPERIRE IMPORTANTĂ! Coloana vertebrală este mai ''inteligentă'' decât se credea anterior

440
DESCOPERIRE IMPORTANTĂ! Coloana vertebrală este mai ''inteligentă'' decât se credea anterior - coloanaoperata-1551607685.jpg

Articole recomandate

Creierul este centrul funcției aparatului locomotor, dar cât de inteligentă este coloana vertebrală. Conform unui nou studiu, este mai capabilă decât credeam.

Se știa că circuitele din această parte a sistemului nervos, care se află de-a lungul coloanei, controlează lucrurile aparent simple, precum reflexul durerii la oameni și alte funcții locomotorii la animale, scrie Medical Xpress, citat de descopera.ro

Acum, un nou studiu al cercetătorilor de la Western University a arătat că aceasta este capabilă să proceseze și să controleze și funcții mai complexe, precum poziționarea mâinii în spațiul exterior.

"Acest studiu a arătat că cel puțin o funcție importantă este realizată la nivelul coloanei vertebrale și deschide o cu totul nou arie de cercetare cu privire la ce altceva mai poate face aceasta", a precizat Andrew Pruszynski, unul dintre autorii studiului. Cercetarea urmează să fie descrisă în detaliu în jurnalul Nature Neuroscience.


Un astfel de tip de control al mâinii necesită recepții senzoriale de la mai multe articulații - în principal din cot și din încheietură - și se credea că acestea sunt procesate și convertite în comenzi motorii de cortexul cerebral.

Folosind tehnologie robotică specializată, participanții au fost instruiți să își mențină mâna într-o anumită poziție, iar apoi robotul o împingea de la poziția țintă prin flexarea și extensia simultană a încheieturii și cotului. Cercetătorii au măsurat timpul care lua mușchilor să răspundă și dacă aceste răspunsuri au ajutat la aducerea mâinii în poziția inițială.

Prin măsurarea întârzierii răspunsului, au putut determina dacă procesarea a avut loc în creier sau în coloana vertebrală.

"Am găsit că aceste răspunsuri au loc atât de rapid că singurul loc în care ar putea fi generate este chiar rețeaua de circuite din coloană", a precizat Jeff Weiler, coautor al studiului. "Ce vedem aici este că circuitelor din coloană nu le pasă ce se întâmplă în articulațiile individuale, ci le pasă unde este mâna în lumea externă și generează un răspuns care încearcă să pună mâna acolo unde era", adaugă acesta.

Răspunsul generat de coloană este numit "reflex de întindere" și se credea înainte că este foarte limitat în termeni de contribuire la mișcare. "Se credea că aceste reflexe acționează doar la restaurarea lungimii mușchiului la modul în care era înainte de întindere", a precizat Pruszynski. "Am arătat că poate face altceva și mai complicat - controlarea mâinii în spațiu", a adăugat savantul.

Descoperirea ajută la înțelegerea în neuroștiință și a circuitelor neurale, oferind noi informații și metode pentru știința de reabilitare a funcțiilor locomotorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0785 secunde