Descoperirea care poate schimba istoria medicinei!

215
1
Descoperirea care poate schimba istoria medicinei! - masca-1436780098.jpg

Articole recomandate

Câțiva cercetători de la Universitatea Brigham Young au analizat o mumie veche de peste 3.000 de ani. Rezultatul a scos în evidență faptul că medicina din Egiptul Antic era mult mai avansată decât se credea până acum și folosea tehnici perfecționate, cu șuruburi metalice și rășini, pentru a vindeca fracturi osoase.

Studiul unei mumii arată că medicina din perioada Antică era foarte avansată



Descoperirea aparține unor cercetători de la Universitatea Brigham Young din SUA. Cu uimire, ei au sesizat că mumia unui bărbat pe care o supuneau unui test ADN avea în genunchi un șurub ortopedic de aproximativ 23 de centimetri, care fusese fixat cu o rășină cu calități similare cimentului utilizat în prezent la intervenții chirurgicale pe os.

O mumie arată că în Egiptul Antic tratamentele erai foarte dezvoltate. Ce spun specialiștii zilelor noastre

Se pare că egipteanul a cărui mumie a suscitat interesul specialiștilor a trăit între secolul al XVI-lea și al XI-lea î.Ch. 'Cuiul are designul pe care îl utilizăm în zilele noastre pentru a obține o bună stabilizare a osului', a explicat Richard Jackson, chirurg ortoped la Brigham Young University.

Este pentru prima dată când se găsesc la o mumie indicii ale unei asemenea intervenții chirugicale, similare celor efectuate în prezent. Întrebarea care rămâne fără răspuns, deocamdată, este cum au ajuns vechii egipteni la această performanță, scrie Agerpres.

Comentează știrea

costy
13 iulie 2015
afaceri

Afacere de top! Vrei sa incepi o afacere care sa-ti aduca rapid castiguri? Acum este momentul sa actionezi si sa urmezi instructiunile unui sistem de afacere care deja i-a incantat pe toti cei care au inceput! Nu trebuie sa recrutezi oameni! Pur si simplu castigi bani, repede si usor! Te astept sa-mi ceri mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9612 secunde