Dezbateri privind drepturile medicilor, anunțate la Constanța

278
Colegiul Medicilor din România organizează, în această perioadă, dezbateri regionale cu tema "Respectă-ți medicul! - Condiția medicului în România" în patru orașe din țară, printre care și Constanța. Potrivit CMR, aceste dezbateri fac parte din programul de informare cu privire la drepturile și obligațiile medicilor "Respectă-ți medicul!".

"Am demarat această campanie pentru că, potrivit unui studiu pe care l-am realizat, lipsa de respect este una dintre cauzele principale a migrației medicilor în străinătate. În România, medicii sunt nevoiți să lucreze în condiții extrem de grele, fac nenumărate gărzi pentru că sunt puțini și, în plus, nu sunt respectați așa cum ar trebui - de autorități și, uneori, de pacienți. Din acest motiv, vrem să facem cât mai cunoscută condiția medicului din România", susține dr. Vasile Astărăstoae, președintele CMR.

Menționăm că, potrivit datelor Colegiului Medicilor din România, la ora actuală, în spitalele din țară lucrează aproape 21 de mii de medici, dintre care peste 2.300 au mai mult de 60 de ani, aproape 10 mii au între 40 și 60 de ani și peste 6.000 au vârsta între 30 și 40 de ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Medicii români trebuie protejați
Pagina a fost generata in 0.2908 secunde