Dezinfectanții, din spitale, vor fi testați în laboratoare acreditate

70
Dezinfectanții, din spitale, vor fi testați în laboratoare acreditate - spalat-1465989470.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății face următoarele precizări privind produsele biocide avizate pe piața românească:

Toate produsele biocide cu indicație de utilizare în unități sanitare din categoriile TP1 (dezinfecția tegumentelor) și TP2 (dezinfecția suprafețelor) vor fi testate în laboratoare acreditate.

Deținătorii de avize prezenți pe piața românească (producători și distribuitori) vor fi obligați să efectueze teste de eficacitate pentru fiecare activitate a produsului menționată în dosarul de avizare.

Orice produs, pentru care nu va fi prezentat rezultatul testelor realizate de un laborator acreditat, va pierde avizul de punere pe piață.

Ministerul Sănătății are în vedere impunerea unor reguli cât mai stricte pentru produsele biocide asigurând însă și disponibilitatea produselor în spitalele din România.

De asemnea, s-a demarat o primă acțiune națională de verificare a documentelor (etichetă, aviz, fișă de securitate, monitorizare de control etc) tuturor produselor biocide TP1 și TP2.

Testarea celor 42 de produse biocide în laboratoarele din România este primul pas al unui plan de control pe termen lung, menționează reprezentanții Ministerului Sănătății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3303 secunde