Diagnosticarea maladiei Alzheimer, printr-un control oftalmologic

214
1
Diagnosticarea maladiei Alzheimer, printr-un control oftalmologic - consult13172174051336653326-1384445719.jpg

Articole recomandate

Un control oftalmologic ar putea fi soluția pentru diagnosticarea maladiei Alzheimer, potrivit oamenilor de știință americani, care au realizat un studiu pe șoareci prin care au analizat schimbărille care au loc la nivelul unor celule de pe retină, informează bbc.co.uk.


O echipă de cercetători a descoperit că șoarecii programați genetic să sufere de Alzheimer au înregistrat modificări în ceea ce privește dimensiunea stratului celular al ochilor. Schimbările care au loc la nivelul unor celule de pe retină pot contribui la diagnosticarea și urmărirea evoluției bolii Alzheimer, spun oamenii de știință.


Deoarece retina este o extensie directă a creierului, cercetătorii consideră că pierderea straturilor neuronale care alcătuiesc retina ar putea avea legătură cu pierderea celulelor cerebrale în cazul bolii Alzheimer. Potrivit oamenilor de știință, această descoperire ar putea face ca, în viitor, medicii oftalmologi să fie capabili să detecteze boala Alzheimer la un control obișnuit, dacă vor avea instrumentele corespunzătoare.


Modificările care au loc în aceste straturi celulare de pe retină ar putea ajuta, de asemenea, la detectarea glaucomului - care provoacă orbirea și este considerată o boala neurodegenerativă la fel ca maladia Alzheimer -, au spus cercetătorii.


Potrivit lui Scott Turner, director al programului dedicat tulburărilor de memorie de la Georgetown University Medical Center, retina este o extensie a creierului, deci este firesc să se verifice dacă anumite procese patologice care au loc în creierul unei persoane ce suferă de Alzheimer se regăsesc și la nivelul ochilor.


Turner și colegii săi au analizat dimensiunea retinei într-o zonă care nu a mai fost investigată înainte. Astfel, a descoperit că reducerea dimensiunii retinei s-a produs numai în cazul șoarecilor care sufereau de Alzheimer, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

fake hermes bags in uk
20 noiembrie 2013
fake hermes bags in uk

hermes steeple bag replica Stiri Sănătate : Diagnosticarea maladiei Alzheimer, printr-un control oftalmologic | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake hermes bags in uk http://www.woonsanigs.com/img/replica-hermes-bracelet-ebay.html

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Cum să ne menținem creierul sănătos
Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Alzheimer, la 43 de ani?
Pagina a fost generata in 0.4166 secunde