Dieta ideală pentru vremea caniculară

412
1
Dieta ideală pentru vremea caniculară - dietavara-1345824711.jpg
Având în vedere că județul nostru se află sub atenționare meteoro-logică de cod galben de caniculă week-end-ul acesta, ar trebui să ne adaptăm regimul alimentar la căldura de afară. O echipă de cercetători a alcătuit o listă cu cele mai recomandate alimente în perioada de caniculă, care au efecte benefice asupra corpului atunci când temperaturile din atmosferă sunt ridicate. Experții de la Societatea Chimică Americană sunt de părere că o ceașcă de ceai și sandwich-urile cu castravete sunt principalele produse indicate în această perioadă. În schimb, înghețata sau alte produse ținute în frigider sau în congelator nu fac bine corpului. În contact cu diverse organe, aceste alimente extrem de reci pot genera o stare de șoc, astfel încât corpul nu se va mai putea răci. Chiar și apa trebuie consu-mată la temperatura camerei, pentru o hidratare eficientă a organismului.

Totodată, cheia unei bune alimentații pe timp de caniculă este consumul de legume și fructe bogate în apă. Vara mai sunt bune și alimentele care conțin cereale, fiindcă oferă corpului un aport foarte bun de calciu și magneziu. Specialiștii mai recomandă și mâncărurile picante, deoarece ajută la transpirația corpului, metoda prin care organismul își reglează singur temperatura. Pe de altă parte ar trebui evitate alimentele bogate în proteine și grăsimi, care sunt greu digerabile, cum ar fi produsele alimentare dulci și cele bogate în carne.


Comentează știrea

christian louboutin canada
28 februarie 2014
christian louboutin canada

christian louboutin daffodile turquoise pumps Stiri Sănătate : Dieta ideală pentru vremea caniculară | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin canada http://valor.optimumdesign.com/images/christian-louboutin-2013.asp

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Sănătate : Concurs  de angajare la Spitalul Județean
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Sănătate : Rețete pentru pici
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Sănătate : Porția de natură
Pagina a fost generata in 1.733 secunde