Dietele pe bază de carne nu vă ajută să slăbiți

269
Dietele pe bază de carne nu vă ajută să slăbiți - 482644a36c43e375a079b85e1fb79107.jpg
Studiile recente realizate de oamenii de știință arată că dietele bogate în proteine animale nu sunt de folos în procesul de slăbire, ci mai degrabă ar favoriza adăugarea kilogramelor. Potrivit unei cercetări realizate de experții de la Colegiul Imperial din Londra, și citat de BBC News, consumul de carne este asociat cu creșterea în greutate. Studiul a fost realizat pe 400.000 de europeni și arată că, în ciuda numărului constant de calorii zilnice, o porție de 250 de grame de carne va conduce la o creștere în greutate de două kilograme în cinci ani.
Riscul de a acumula kilograme în plus este mai ridicat dacă se consumă produse din carne procesată: cârnați, șuncă, salam, parizer, kaizer. De altfel, medicii vă recomandă să nu mâncați deloc mezeluri. "Acestea conțin aditivi foarte periculoși, cum ar fi nitriți de sodiu și potasiu, fosfați, sodiu, calciu, magneziu. În prezența proteinelor, nitriții se transformă într-o substanță care favorizează apariția cancerului de stomac. În doze foarte mari, nitriții dau o toxicitate acută care împiedică sângele să mai transporte oxigen", a afirmat dr. Gheorghe Mencini-copschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Specialistul avertizează că cei mici sunt foarte sensibili la aceste substanțe, care le pot cauza probleme respiratorii.
Sunt situații când aveți poftă de carne - medicii spun că tot produsele industriale sunt de vină, căci adaugă în preparate potențiatori de aromă. În consecință, atunci când aveți astfel de pofte, este recomandată o dietă cu pește, ouă, linte, fasole sau năut - toate alimente bogate în proteine.
Totodată, specialistul vă sfătuiește să evitați o serie de combinații alimentare care pot fi catalogate drept "bombe calorice" pentru organism. Astfel, nu combinați la aceeași masă: carne și pește, carne și ouă, carne și paste făinoase sau orez, carne și fasole sau mazăre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8732 secunde