Oamenii activi sunt mai fericiți

566
Oamenii activi sunt mai fericiți - 63e73bc8b396fbce6ad5541edb372893.jpg
Potrivit unui studiu publicat în The Telegraph, cercetătorii au stabilit că o minte mereu ocupată protejează de emoțiile negative.
Cei mai mulți oameni preferă să lenevească pentru a stoca energie. Oamenii de știință spun însă că este invers: persoanele care sunt mereu active sunt mai voioase și mai fericite. Prof. Christopher Hasee, de la Universitatea din Chicago, a realizat un studiu pe 98 de studenți voluntari. Ei au completat două chestionare, la un interval de 15 minute. Însă înainte de a completa al doilea chestionar, li s-a spus că pot rămâne în locația unde se aflau sau se pot deplasa, cu condiția să meargă pe jos până acolo. Indiferent de alegere, urmau să primească o ciocolată.
68% dintre subiecți au ales varianta mai comodă, de a rămâne în prima locație. Cei care s-au deplasat s-au declarat mai mulțumiți. "Ridică-te și fă ceva, orice. Chiar dacă simți că nu are niciun sens să realizezi acel lucru, te vei simți mai bine. Nu e nevoie să te deplasezi pentru a face un lucru, chiar și momentele de meditație contează pentru a da starea de bine", a afirmat coordonatorul studiului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.489 secunde