Donaţi sânge! Bolnavii din spitale au nevoie de noi

220
Donaţi sânge! Bolnavii din spitale au nevoie de noi - sange2-1628538259.jpg

Articole de la același autor

Vara, întotdeauna, este nevoie de cât mai mult sânge şi pentru ca Centrul de Transfuzii Sanguine Constanţa (CRTS) să poată acoperi toate produsele este nevoie de un nou apel către cetăţeni pentru donarea voluntară. Practic, în lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii din întreaga ţară prezentându-se mai puţini donatori faţă de media obişnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile.

„Centrul nostru dispune de toate materialele necesare activităţii medicale, echipa depune eforturi lucrând în weekend-uri, dar fără contribuţia dumneavoastră, a oamenilor sănătoşi dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu îşi ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignoraţi acest mesaj şi să luaţi în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din timpul dumneavoastră, devenind donator de sânge”, este îndemnul şefului CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă.

Persoanele care vor să doneze sânge trebuie să aibă neapărat vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, greutatea peste 50 kg şi să nu fi suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. Persoanele care au vârsta peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7214 secunde