Probleme cu gleznele? Reflexoterapia vă pune sângele în mișcare

180
Probleme cu gleznele? Reflexoterapia vă pune sângele în mișcare - reflexoterapie2-1628538327.jpg

Articole de la același autor

Aveți mâinile și picioarele reci? Vi se umflă mereu gleznele? În astfel de situații, este posibil să aveți de-a face cu o circulație deficitară. Cele mai eficiente remedii care pun sângele în mișcare sunt: diureticele, masajul tălpilor și băile fierbinți, susțin specialiștii. Fumatul, tensiunea ridicată și nivelul crescut de colesterol în sânge sunt printre factorii principali care determină o circulație proastă a sângelui. La polul opus, o alimentație sănătoasă, săracă în grăsimi, poate preveni și reduce aceste probleme.

Oricum, picioarele grele, gleznele umflate, vasele de sânge evidențiate, care jenează, sunt unele dintre manifestările care atestă o insuficiență venoasă sau o proastă circulație. De exemplu, statul mult în picioare, excesul de greutate și alți factori nu fac decât să agraveze aceste simptome.

Pe scurt, evitați tot ceea ce perturbă circulația sanguină: statul în picioare pentru perioade lungi, poziția picior peste picior. O soluție ce vă poate ajuta este reflexoterapia, care dă rezultate foarte bune pentru picioare grele, umflate, obosite, pentru senzația de arsură, pentru mâini și picioare amorțite sau în permanență reci. Potrivit lui Carmen Saenciuc, specialist în reflexoterapie, masajul reflexogen este un bun remediu pentru îmbunătățirea circulației și reglarea metabolismului, ajutând și la pierderea kilogramelor în plus. Un alt sfat este să umpleți cada cu apă rece, până la nivelul gambelor și simulați pentru câteva minute mersul berzei. Acest procedeu se va realiza dimineața și seara. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0388 secunde