Dosarul electronic de sănătate. Când vor avea pacienții nevoie de el?

207
1
Dosarul electronic de sănătate. Când vor avea pacienții nevoie de el? - dosarulelectronic-1423240328.jpg

Articole de la același autor

Dosarul electronic de sănătate, componentă a sistemului de asigurări sociale de sănătate, va deveni o prelungire a cardului național de sănătate și va fi utilizat mai ales în situațiile de urgență și spitalizare. 


Această "mapă" electronică va fi structurată în două componente importante la care vor avea acces, în cele două situații prevăzute mai sus, cadrele medicale de urgență. Prima face referire la sumarul de urgență, unde vor fi trecute informații precum alergiile pacientului, grupa sanguină sau bolile de care suferă, iar cea de-a doua, istoricul medical, va conține antecedentele medicale declarate de pacient. "În situațiile de urgență, de exemplu, informațiile din componenta «sumar de urgență» sunt foarte importante pentru me-dicul de urgență care trebuie să ia, într-un timp extrem de scurt, decizia pentru a salva viața pacientului. În astfel de momente, RH-ul, grupa sanguină, alergiile bolnavului, bolile cronice de care acesta suferă sunt esențiale. 


Necompletarea dosarului electronic de sănătate va fi sancționată în condițiile legii", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Con-stanța.


Comentează știrea

eva
8 februarie 2015
munca la domiciliu

Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Februarie 2015
Stire din Sănătate : "Start în viață pentru copiii cu autism"
Vineri, 06 Februarie 2015
Stire din Sănătate : "Doctor Google", milioane de pacienți
Vineri, 06 Februarie 2015
Stire din Sănătate : Veste bună pentru tinerii cu autism
Pagina a fost generata in 1.3714 secunde