Durerile de sâni nu trebuie ignorate nici de bărbați

246
Durerile de sâni nu trebuie ignorate nici de bărbați - sani-1655733897.jpg

Articole de la același autor

Uneori, și bărbații au dureri de sâni, iar dacă acest lucru se întâmplă, nu trebuie ignorat. Deși nu este obișnuită și are aproape întotdeauna cauze temporare, durerea de sân ar putea fi semnul unei afecțiuni care necesită tratament medical. Se știe că bărbații au mult mai puțin țesut mamar decât femeile. Prin urmare, durerea are o incidență mai mică. Chiar și așa, sunt șanse ca aceasta să fie un semn al cancerului mamar.
 

În aceste condiții, este important de reținut că durerea de sân la bărbați este confundată, câteodată, cu disconfortul la nivelul mușchilor pieptului. În orice caz, orice simptom trebuie investigat de medic. Cauzele durerii de sân la bărbați sunt adesea benigne, dar asta nu înseamnă că ar trebui ignorate sau că nu au nevoie de asistență medicală.

Dacă durerea este persistentă, foarte intensă sau însoțită de alte simptome, este indicată consultarea unui profesionist.

Specialiștii spun că leziunile sunt cauza principală a durerii de sân la bărbați. Accidental sau în timpul unui exercițiu, o lovitură în piept provoacă disconfort, iar severitatea va depinde de intensitatea și caracteristicile traumei.

Cel mai bine este să aplicați o compresă rece pe zona afectată. Dacă durerea nu cedează sau este atât de intensă încât împiedică activitățile zilnice, mergeți la medic.
 

Pe de altă parte, denumirea „mamelonul alergătorului” este dată unei afecțiuni care este cauzată de frecarea pielii de haine la alergare. Efectul acestui lucru este o iritație la nivelul mamelonului, care poate chiar sângera. Apoi, mastita este o inflamație a sânilor, care provoacă simptome precum durere, roșeață și inflamație. Nu în ultimul rând, simptomul caracteristic al chistului mamar este prezența unei mase sau a unui nodul în zonă. Dacă apăsați în jurul lui, simțiți durere. De asemenea, consumul excesiv de alcool, marijuana sau heroină poate provoca anumite afecțiuni hepatice care generează dureri de sâni la bărbați. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3458 secunde