Durerile în gât pot fi tratate cu ceaiuri calde, lămâie şi miere

225
Durerile în gât pot fi tratate cu ceaiuri calde, lămâie şi miere - durerileingat-1627910879.jpg

Articole de la același autor

În unele situaţii, durerile în gât pot apărea chiar şi atunci când dormiţi cu gura deschisă şi inhalaţi aer mai rece sau când staţi mai mult timp într-o încăpere neaerisită, plină de fum. De cele mai multe ori, corzile vocale sunt cele care au cel mai mult de suferit, iar rezultatul este, evident, răguşeala. Dacă persoana afectată este, pe deasupra, şi alergică, există riscul ca o astfel de afecţiune să se manifeste şi prin mâncărimi şi dureri în gât.

Potrivit dr. Adriana Condurache, pentru durerile în gât date de infecţii virale uşoare, nu sunt recomandate antibioticele, deoarece acestea nu acţionează asupra virusurilor. În schimb, ceaiurile calde, lămâia, mierea şi dropsurile pentru gât sunt mult mai eficiente, la fel şi suplimentele care întăresc imunitatea: vitamina C şi alţi antioxidanţi.

Dacă totuşi nu este vorba despre o simplă durere în gât, ci de o infecţie, trebuie făcută o vizită la medic, pentru teste şi pentru a prescrie antibioticele necesare. În mod normal, o astfel de durere ar trebui să nu dureze mai mult de o săptămână.

Dacă durerea în gât este însoţită de mâncărimi şi de febră, consultarea unui medic este obligatorie, deoarece poate fi vorba despre o infecţie cu streptococ. Cert este că boala trebuie tratată de urgenţă, deoarece există riscul ca bacteria să blocheze căile respiratorii. Dacă pe lângă durerea în gât apar, între timp, şi dificultăţi la înghiţire şi în respiraţie, este posibil să fie vorba despre o mononucleoză. Din păcate, aceasta prinde şi ganglionii din regiunea cervicală, durerile fiind destul de puternice. Ca măsuri de prevenţie, specialistul recomandă celor care suferă de dureri în gât să nu fumeze, să nu bea foarte cald ori foarte rece, să nu mănânce extrem de condimentat şi să nu abuzeze de băuturile gazoase. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9834 secunde