Durerile neuropatice se ameliorează și cu uleiuri esențiale

197
Durerile neuropatice se ameliorează și cu uleiuri esențiale - uleiuri1-1632920868.jpg
Durerile neuropatice pot fi tratate, uneori, cu uleiuri esențiale, care au proprietăți benefice pentru sănătatea dumneavoastră. Potrivit dr. Cristina Toma, durerea neuropatică este un tip de durere care se dezvoltă ca rezultat al unei leziuni a nervilor. Conform estimărilor, aceasta afectează între 7 și 10% din populația generală, vârstnicii fiind cei mai vizați. Mai exact, este frecventă la pacienții cu durere cronică post-chirurgicală, nevralgie postherpetică și neuropatie diabetică.

Cu toate acestea, specialiștii o leagă și de alte boli cronice. Astfel, cea mai frecventă formă este neuropatia diabetică perifită, care afectează până la 50% dintre pacienții cu diabet zaharat. În general, alături de durere, pacienții prezintă furnicături, inflamații și amorțeală.

Conform unor studii, uleiurile esențiale pot ajuta la ameliorarea durerii. Cu toate acestea, dovezile sunt limitate, așa că ar trebui să acționați cu prudență. De asemenea, trebuie să mai rețineți un lucru: acestea nu înlocuiesc tratamentul medical!

De exemplu, uleiul esențial de sunătoare ajută la îmbunătățirea stării de spirit în cazurile de anxietate și depresie. Cu toate acestea, există studii care au relevat posibilitatea ca acesta să funcționeze ca tratament complementar pentru durerea neuropatică. Apoi, uleiul esențial de mușețel conține o substanță numită borneol, acest compus putând fi util atunci când vine vorba de reducerea durerii și a inflamației cauzate de neuropatie. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4784 secunde