Durerile sarcinii, luate cu mâna…

370
Durerile sarcinii, luate cu mâna… - fondeuromaternamasaj1-1363013163.jpg
Vestea că va aduce pe lume un bebeluș umple de bucurie și iubire inima oricărei viitoare mămici. Cu toate acestea, sarcina este și prilej de disconfort și dureri. O metodă de a trece mai ușor peste durerile caracteristice gravidității, spun medicii din cadrul Spitalului Euromaterna, o reprezintă masajul prenatal.

Pe parcursul celor 40 de săptămâni de sarcină, corpul femeii trece prin furcile caudine: viitoarea mămică resimte dureri de spate, dureri de cap, picioare umflate, schimbări hormonale ma-jore etc. Un "șirag" de dureri și neplăceri care o indispun pe graviduță.

De un real ajutor, pentru ca viitoarea mămică să treacă mai ușor peste toate aceste neplăceri, este masajul prenatal, atrag atenția medicii din cadrul Spitalului Euromaterna.

"Masajul prenatal este diferit de cel uzual. Masajul prenatal se concentrează asupra nevoilor viitoarelor mame, chiar dacă are anumite elemente comune cu masajul normal. O parte dintre obiectivele acestui tip de masaj sunt: să relaxeze musculatura, să combată durerea difuză sau localizată, să îmbunătățească circulația sangvină și mobilitatea, să ajute la obținerea unui somn mai bun și a unei stări de bine", au afirmat reprezentanții Spitalului Euromaterna.

Trebuie subliniat că masajul prenatal poate face minuni în ce privește toate tipurile de dureri resimțite pe parcursul sarcinii și le poate ajuta pe gravide să se simtă mult mai relaxate.

"Am burtica mare, pot să merg la masaj?" 


E drept, o oră de relaxare și masaj surâde oricui, dar în special gravidelor, având în vedere durerile pe care le resimt. Dar una dintre cele mai mari griji ale lor, chiar dacă o spun cu voce tare sau nu, este cum vor sta pe masa de masaj cu burta cea mare!

"În cele mai multe cazuri, ma-seurii folosesc o masă de masaj specială, cu zone decupate pentru burtică și sâni, ceea ce înseamnă că poți într-adevăr să stai cu fața în jos, fără să îți faci griji. Dacă nu există o astfel de masă specială de masaj, vei fi așezată pe o parte, de obicei pe o pernă extrem de confortabilă", au subliniat medicii de la Euromaterna.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Martie 2013
Stire din Sănătate : Când se recomandă amniocenteza
Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Cum afectează fibromul uterin o sarcină
Pagina a fost generata in 0.9408 secunde