Medicii de familie, la limita răbdării

"E bătaie de joc, ne-am săturat de acest sistem dezastruos"

352

Articole de la același autor

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) i-a pus din nou în dificultate pe medicii de familie. 


"Am pierdut șirul zilelor în care se întâmplă acest lucru, astfel încât, acum tinde să devină normalitate", au declarat reprezentanții Societății Naționale de Medicină de Familie (SNMF), care acuză Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de iresponsabilitate în asigurarea sănătății pacienților, prin proasta gestionare a platformei. 


"În continuare, nu ni se validează serviciile efectuate, nu putem elibera rețete în sistem online, nu se poate face raportarea serviciilor medicale pentru luna octombrie, nu se poate elibera decontul serviciilor efectuate, nu se pot factura serviciile pentru cei care au reușit, totuși, să își raporteze serviciile. Medicii continuă să piardă nopțile, încercând să valideze munca lor de peste zi și să urce în sistem rețetele eliberate offline. Tot ce nu se rezolvă în aceste zile se reportează pentru zilele în care sistemul se va reporni, ceea ce va dubla volumul de muncă, în situația în care suntem limitați la numărul de consultații, atât fizic cât și informatic. CNAS nu este capabilă să își asume buna funcționare a PIAS, mentenanța acesteia și, prin urmare, nici validarea serviciilor medicale", adaugă reprezentanții SNMF. 


Există riscul ca medicii să nu poată primi contravaloarea serviciilor medicale efectuate în perioadele în care platforma este blocată și totodată le provoacă acestora un stres permanent. Sistemul în sine, în loc să ușureze munca profesioniștilor din sistem, o face aproape imposibilă. CNAS uită că medicii au de-a face cu oameni bolnavi, care nu pot beneficia de drepturile lor elementare la sănătate. 


"Ne-am săturat de acest sistem dezastruos, care a devenit un chin pentru toți medicii de familie", a declarat dr. Laura Condur, medic de familie, președintele Asociației Medicilor de Familie "Tomis" din Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3842 secunde