Efectele acupuncturii pentru organism se simt după cel puțin cinci ședințe

128
Efectele acupuncturii pentru organism se simt după cel puțin cinci ședințe - acupunctura-1682015717.jpg

Articole de la același autor

Acupunctura este o metodă tradițională preluată din medicina chineză utilizată pentru a ameliora anumite probleme de sănătate și simptome precum durerea. În acupunctură, specialiștii din acest domeniu utilizează ace foarte subțiri, inserate în pielea pacientului, în anumite puncte cheie, numite „acupuncte”. Acest proces de înțepare este menit să provoace organismul să își elibereze unele substanțe proprii, naturale, pentru a combate simptomele și afecțiunile.

Chiar dacă acupunctura reprezintă un tip de medicină alternativă, studiile confirmă eficiența ei în obținerea anumitor efecte.

Această metodă medicală se poate utiliza ca tratament adjuvant în multe categorii de probleme de sănătate. De obicei, oamenii apelează la acupunctură în cazul unor dureri cronice precum: artrită, durere de spate, de gât, dureri musculare, dureri de cap și migrene, durere la nivelul genunchiului, crampe menstruale severe și leziuni traumatice din sport.

Experții recomandă metoda acupuncturii și susțin că are un rol benefic și în următoarele situații: cancerul și, în special, efectele adverse induse de tratamentul pentru cancer, dureri faciale și alte cauze de disconfort nervos, probleme ale sistemului imun, infertilitate, sindrom de intestin iritabil, menopauză, bufeuri de căldură, disconfort și durere în timpul sarcinii sau sindromul de suprasolicitare.

Eficiența terapiei de acupunctură depinde de pacient și de problema pe care o are. Statisticile, însă, pun acupunctura într-o lumină pozitivă, eficientă până la un anumit punct. Numărul de ședințe depinde de măsura în care organismul răspunde la terapie. Cei mai mulți aleg să efectueze o ședință pe săptămână, însă acest lucru poate varia. Specialiștii recomandă cel puțin cinci ședințe pentru ca efectele acupuncturii să se facă simțite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.446 secunde