Acupunctura, tratamentul ce poate înlocui pastilele analgezice

171
Acupunctura, tratamentul ce poate înlocui pastilele analgezice - acupuncture-1471619522.jpg

Articole de la același autor

Când durerile sunt de nesuportat, parcă nici medicația uzuală nu mai are efect. Din fericire, există și alte terapii care pot fi încercate și care au mai puține efecte adverse decât medicamentele clasice. Una dintre ele este acupunctura, beneficiile ei fiind recunoscute chiar de pacienți.

La bază, acupunctura este o terapie chinezească ce se folosește pentru ameliorarea durerilor. Procedura medicală este folosită și de medicii specialiști din secțiile de recuperare, deoarece, prin practicarea ei, aceștia au observat îmbunătățirea reală a stării de sănătate a pacienților. Terapia presupune inserarea unor ace foarte subțiri în anumite puncte de pe suprafața organismului.

"Acupunctura este folosită de pacienții care suferă de dureri articulare, reumatice, dureri de cap cronice, dureri ale coloanei vertebrale cauzate de discopatii etc.", explică dr. Magdalena Dumitrescu, specialist recuperare.

Dacă doriți să apelați la acestă metodă de tratament, trebuie să știți că doar medicul specialist este indicat să facă o astfel de procedură. Tratamentul poate înlocui medicația analgezică, la indicația medicului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Acupunctura, terapia lui Ying și Yang
Marţi, 19 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Obezitatea, tratabilă cu acupunctură?
Pagina a fost generata in 0.9337 secunde