Efectele ciupercilor Champignon asupra microflorei intestinale

238
Efectele ciupercilor Champignon asupra microflorei intestinale - fond-ciuperci-1683474860.jpg

Articole de la același autor

Unele cercetări susțin că un consum ridicat de ciuperci Champignon poate avea un efect pozitiv asupra stării microflorei intestinale. Un studiu din 2018, realizat pe șoareci, a scos la iveală faptul că un extract de ciuperci Champignon a îmbunătățit compoziția bacteriană a intestinului la aceste animale și a scăzut nivelul inflamației în colon. Această îmbunătățire a compoziției bacteriene a fost atribuită prezenței substanțelor bioactive din ciupercile din ciupercile Champignon, cum ar fi ergotioneina, o substanță antioxidantă cu proprietăți antiinflamatorii.

Un alt studiu, efectuat în 2019, a descoperit că adăugarea de ciuperci Champignon în dieta unor voluntari a dus la o creștere semnificativă a bacteriilor benefice, cum ar fi Lactobacillus și Bifidobacterium. De asemenea, consumul acestor ciuperci a dus și la o scădere a bacteriilor dăunătoare, cum ar fi Clostridium perfringens.

În general, consumul de alimente bogate în fibre și substanțe nutritive precum vitaminele și mineralele, care se regăsesc în ciupercile Champignon, poate promova sănătatea intestinului și poate îmbunătăți compoziția bacteriană a acestuia.

Ciupercile sunt bogate în fibre care, practic, nu sunt absorbite de tractul digestiv. Iar în intestinul gros acționează ca un burete, absorbind tot ce este rău și dăunător. Când fibrele trec prin intestinul gros, absorb o cantitate mare de substanțe nocive, iar apoi totul este excretat, ceea ce funcționează ca o curățare a organismului. Consumul de ciuperci Champignon este util și prin faptul că îmbunătățește motilitatea intestinală. În plus, fibrele lor servesc ca sursă de nutriție pentru bacteriile intestinale „bune” (în special, bifidobacterii, lactobacili). Datorită acestui fapt, starea generală a microflorei intestinale se îmbunătățește, care, la rândul ei, este strâns legată de funcționarea activă a sistemului imunitar, protecția eficientă a organismului de infecții, prevenirea depresiei și a bolilor creierului. În absența contraindicațiilor, individuale, „șampioanele” sunt foarte utile pentru persoanele care încearcă să slăbească. Pentru a slăbi, ciupercile sunt un produs ideal în sensul că, practic, nu au conținut caloric. Întregul conținut de calorii al lor este reprezentat doar de fibre, care nu sunt digerate. În plus, nu conțin grăsimi și carburanți, ceea ce, iarăși, demonstrează cât de benefice sunt și în alte diete, nu doar în cele de slăbire, cum ar fi bolile de diabet zaharat.

În concluzie, consumul de ciuperci Champignon poate avea o serie de beneficii asupra sănătății intestinale și acestea ar trebui neapărat să fie incluse într-o dietă de zi cu zi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8619 secunde