Efectele dezastruoase ale poluării: cancer și boli infecțioase!

705
3

Articole de la același autor

Timp de trei zile, Constanța este gazda celui mai important eveniment destinat evaluării afecțiunilor produse pe fondul condițiilor de mediu: poluare și infestarea apei potabile, toate acestea fiind responsabile de îmbolnăvirea a milioane de oameni. 


Conferința Internațională Medicală "Mediul Înconjurător și Sănătatea Publică" MED ENV 2014 este organizată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în parteneriat cu Asociația Balcanică de Mediu, Colegiul Medicilor Constanța, Asociația Europeană de Mediu și Primăria Municipiului Constanța, sub auspiciile Academiei Române. Organizat pentru prima dată în România, evenimentul de sănătate publică și mediu are ca scop identificarea soluțiilor de reducere a efectelor mediului asupra sănătății. "Ne pregătim de mai bine de un an pentru acest eveniment, iar faptul că el se desfășoară la Constanța este cu atât mai important pentru toți specialiștii implicați. Noi am inițiat ideea legată de importanța și influența mediului asupra sănătății publice. Pentru că trăim diverse fenomene, de la încălzirea globală la poluarea care își pune amprenta pe sănătatea noastră, am invitat toți specialiștii în domeniu din medicina românească și internațională care sunt interesați de această problemă, să tragem un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă un mediu poluat asupra sănătății și să găsim soluții ca să ne îmbunătățim starea de sănătate, să prevenim bolile, astfel încât să scadă incidența lor", a precizat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, președintele Conferinței Internaționale "Mediul În-conjurător și Sănătatea Publică" MED ENV 2014. 


Factorii de mediu, cauza îmbolnăvirii a milioane de oameni 
Potrivit dr. Stela Halichidis, la ora actuală, în lume, peste 3.000.000 de oameni mor din cauza faptului că nu au apă de o calitate corespunzătoare, din cauza lipsei de igienă sau a poluării. "Vrem să dovedim că am studiat problema și că, mai ales în ceea ce privește apariția cancerului, toată atenția ar trebui să se îndrepte asupra cauzelor care îl produc. Noi descoperim, prin testele de la-borator, tot mai mulți viruși și bac-terii, ceea ce este benefic pentru medicină, însă trebuie să ne axăm mult mai mult pe cauze. 
De aceea, tragem un semnal de alarmă asupra faptului că poluarea este unul dintre factorii care produc cancerul", susține medicul. 


Constanța nu are astfel de statistici 
Dacă, pe plan internațional, există statistici care arată numărul de îmbolnăviri cauzate de factorii de mediu, Constanța nu dispune de o bază de date concretă. "Din păcate, Constanța nu dispune de statistici care să abordeze sănătatea și efectele mediului. De aceea, evenimentul va avea două căi de dezbatere: una care vizează problemele de mediu și una care vizează toate specializările medicale și interrelația medicină-mediu", a completat președintele conferinței, dr. Stela Halichidis. 


Comentează știrea

constantean
13 septembrie 2014
puteti sa includeti...

aici si explorarea/exploatarea gazelor de sist, pe care vrea sa ni le bage pe gat (dez)onor tov. Ponta - cel mai mare factor de poluare al panzei freatice...sper sa luati atitudine si impotriva acestei marsavii, facuta in cardasie cu americanii/chevron !

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

hoamia gheorghe
14 septembrie 2014
operator online

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6625 secunde