Șanse pentru bolnavii de cancer de piele

462
Șanse pentru bolnavii de cancer de piele - sansepentrubolnavii-1409155365.jpg

Articole de la același autor

Primul Centru de excelență pentru tratarea cancerului de piele va fi inaugurat în curând, în capitală.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, susține dezvoltarea acestui proiect care va facilita și crearea unui registru național de evidență a bolnavilor.

"Melanomul cutanat, cancerul de piele, este cea mai agresivă formă de cancer. Cu un diagnostic precoce putem salva foarte multe vieți și de aceea dorim să facem aici, în instituția de referință a dermatologiei românești, un Centru de Excelență pentru diagnostic și tratament al melanomului", a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Melanomul cutanat este o tumoră malignă care provine din celulele pigmentare ale pielii. Depistată la început printr-o operație corectă, pacientul este salvat. Depistată în faze avansate, este o boală mortală deoarece este cel mai rapid diseminant cancer.

"Prin intermediul acestui centru, vom putea crea și un Registru Național de Melanom, un pas către un control eficient al acestei boli, care a devenit o problemă de sănătate publică în România, dar și la nivel mondial", a mai precizat ministrul Sănătății.

În acest moment cancerul de piele este o problemă de sănătate publică, fiind depistate 200.000 de cazuri noi pe an în lume.

În România, nu există un Registru Național de Melanom, incidența reală nefiind cunoscută, ceea ce reprezintă un handicap în tratarea acestei forme extrem de agresive de cancer.

Particularitatea în cazul României este aceea că depistarea se face în faze avansate ale bolii, care necesită tratamente foarte scumpe și cu șanse minime de ameliorare, respectiv 23 - 32%. Un tratament pentru pacienții în stare avansată costă circa 7.000 de euro pe lună.

Un screening corect al alunițelor și programe referitoare la comportamentul pacienților, precum și o abordare multidisciplinară care să evite transferul pacienților cu această afecțiune necesită un Centru de Referință.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0585 secunde