Când va fi posibilă diagnosticarea rapidă a cancerului incipient

132
Când va fi posibilă diagnosticarea  rapidă a cancerului incipient - candvafiposibila-1408891962.jpg

Articole de la același autor

În următorii cinci ani, cercetătorii de la Centrul Oncologic Național din Japonia speră să pună la punct un test de sânge care să permită diagnosticarea rapidă a 13 tipuri de cancer, în stadiu incipient, informează Mediafax.

Ambițiosul proiect, în valoare de 57 de milioane de euro, își propune să dezvolte o metodă eficientă de depistare, în stadiu precoce, a cancerului la pancreas, stomac, esofag, plămâni, sân, ficat, vezică biliară, colon, ovare, prostată și vezică urinară. Îmbucurător este și faptul că testul ar putea fi util și în depistarea precoce a maladiilor degenerative, precum boala Alzheimer.

Mai multe echipe de cercetători din Europa și Statele Unite ale Americii sunt interesate de rolul jucat de microARN în cazul diverselor tipuri de cancer, dar medicii japonezi speră să meargă mai departe cu cercetarea, care nu a reușit, până acum, să ducă la crearea unui test accesibil din punct de vedere comercial. De precizat că programul de cercetare se va baza pe datele a 65.000 de pa-cienți, furnizate de Centrul Oncologic Național din Japonia.

"Dacă vom reuși să creăm primul test de înaltă precizie în Japonia, performanța va duce la o creștere a spe-ranței de viață și va contribui, totodată, la dezvoltarea industriei japoneze", a de-clarat Tomomitsu Hotta, președinte al Centrului Oncologic, potrivit agenției nipone Kyodo. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6139 secunde