Efectele nocive ale alimentelor fast - food

288
Efectele nocive ale alimentelor fast - food - fastfood-1358269140.jpg
Mâncarea fast-food rămâne un subiect destul de aprins dacă ne gândim la temerile specialiștilor care vizează efecte negative ale consumului de astfel de alimente. Aceștia susțin că dacă este consumată de cel puțin trei ori pe săptămână, mai ales de către copii sau adolescenți, ea poate produce afecțiuni grave de piele, rinită alergică și chiar o formă de astm sever. Care este explicația? Un amplu studiu început în anii 90 și la care au participat peste o sută de țări, arată că peste trei sute de mii de adolescenți cu vârste cuprinse între treisprezece și paisprezece ani au resimțit efectele negative după ce au consumat timp de un an, preponderent mâncare de tip fast-food. Mai mult, studiul arată că agravarea simptomelor a avut o legătură directă cu această dietă. Concluzia la care au ajuns aceștia a fost că hrana de tip fast-food ar crește riscul de astm sever cu 39% la adolescenți și cu 27% la copiii de șase-șapte ani, precum și pe cel de a avea o rinită alergică sau o eczemă grave.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3113 secunde